
כ-20 גננים עם מגבלות מהכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן" קיבלו לראשונה תעודת הכשרה באקו חקלאות, תעודה שתאפשר להם לצאת לשוק העבודה ולעסוק בתחום בו הם הוכשרו.
בכפר השיקומי "עדי נגב- נחלת ערן" מפעילים את מיזם "גננים ללא גבולות". במסגרתו, מועסקים כיום בכפר ובחווה החקלאית הטיפולית הפועלת במקום כ- 30 גננים עם מוגבלות, אשר מתחזקים את כל עבודות הגינון בכפר ואת החקלאות ברמה גבוהה מאוד, תוך ליווי צמוד, תמיכה ולימוד כל רזי המקצוע.
הגננים זוכים להערכה על עבודתם ולתנאי עבודה מכבדים. בכך, הביטחון האישי שלהם גובר, הם יוצרים קשרים חדשים עם חברים לצוות ועם עובדי הכפר ומרגישים משמעותיים בתרומתם לטובת הכלל.
לאחרונה, שיתוף פעולה ייחודי ומשולב בהובלת האגף ללימודי קדם במכללת ספיר ובשיתוף הכפר השיקומי "עדי נגב-נחלת ערן" וארגון "השומר החדש", אפשר ל-20 מגנני הכפר המועסקים במסגרת המיזם, לעבור קורס הכשרה ייעודי שמטרתו להכשירם בתחום החקלאות האקולוגית החדשה.
בכך, התאפשר לעובדים להתפתח ולהתמקצע במגמות החדשות כיום בענף החקלאות, זאת לקראת השתלבותם כאמור במשק הכללי.
"לא סיימתי קורס מאז כיתה א'. אני ממש מתרגש להיות כאן". כך, מסכם עמנואל נקש, גנן בכפר השיקומי. "קשה לי להאמין שזה קרה, זו תחילת הדרך מבחינתי".
"הקורס מאחד ומגבש אותנו, העבירו לנו את הקורס באופן מקצועי וענייני. אני שמח להיות חלק מהכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן". אומר איציק חמאוי, גנן בכפר, שעבר שני אירועי שבץ מוחי והיום הוא מדריך אנשים עם מוגבלויות בכפר בתחום הגינון.
אבי וורצמן, מנכ"ל הכפר השיקומי "עדי נגב - נחלת ערן": ''הביקוש בעולם החקלאות לעובדים עולה. הפרויקט "גננים ללא גבולות" שיזמנו בכפר מאפשר לאנשים עם מוגבלות לעבוד בתחום החקלאות ולהציג תוצר חקלאי עליו הם עמלו בהצלחה. קורס אקו חקלאות בשיתוף מכללת ספיר והשומר החדש הוא פתח לכל אדם להאמין בעצמו. כ-20 אחוז מהאוכלוסייה בישראל הם אנשים עם מוגבלויות, אנחנו גאים בגננים שלו, ושמחים לספק בכל יום עבורם עבודה מתגמלת ומספקת. זהו בהחלט מהפך בתחום החקלאות בישראל".
פרופ' ניר קידר, נשיא המכללה האקדמית ספיר הוסיף, "זה האירוע הכי מרגש שאני משתתף בו, כי זו האחריות שלנו כמכללה. להיות קהילה. החובה שלנו היא לתת לאנשים את מה שהם רוצים, ללמוד ולהשתפר. זו רק ההתחלה"
קמילה מילנר-לנדסקינד, מנהלת אגף ללימודים קדם חוץ והמשך אקדמיים סיכמה, "מכיוון שחשוב לנו לפתח תוכניות חדשניות ולהיות מחוברים ורגישים לצרכים של הקהילה, כך נבנה הקורס אקו חקלאות לעובדי וגנני עדי נגב. גאים ומתרגשים מהשותפות עם עדי נגב וזוהי רק ההתחלה. יש לפנינו עוד דרך ארוכה והזדמנויות רבות".