בראיון לערוץ 7 מדוחא שבקטאר מספר אלון לביא, דובר משלחת משרד החוץ למונדיאל, על תפקיד המשלחת שם בצל האירועים הספורטיביים.

את דבריו פותח לביא בציון העובדה ההיסטורית שבעצם נחיתתו של מטוס ישראל בקטאר, עימה אין לישראל יחסים דיפלומטיים. "סביר להניח שיהיו בעיות, גם בעיות בסיסיות, מאבדן מסמכי נסיעה ובעיות רפואיות ועד לבעיות יותר מורכבות. לשם כך יש צורך בנציגות קונסולארית שתוכל לסייע. משום כך בהסכם בין ישראל, קטאר ופיפ"א מצאנו את הפתרון של צוות קונסולארי שישב בקטאר וייתן מענה".

לדבריו קיים שיתוף פעולה בין הצוות לבין המארחים וקיימת הבנה של כל הצדדים בחשיבות תפקודה של המשלחת הישראלית שהתקבלה בצורה מקצועית.

על ההמלצות לישראלים המתארחים בקטאר מציין לביא את הקמפיין אליו יצאו משרד החוץ ומשרד הספורט יחד עם התאחדות הכדורגל הישראלית ורשות שדות התעופה תחת הכותרת 'מונדיאל בטוח' ובו הוראות פשוטות ומספרי טלפון לשעת חירום. "צריך לזכור שאנחנו אורחים במדינה ערבית מסורתית ללא קשרים דיפלומטיים עם ישראל, ולכן, אם תמיד צריך להתנהג בצורה נאותה בחו"ל, כאן צריך לתת מאמץ נוסף כדי להימנע מחיכוכים, להקפיד על הכללים בנוגע לשתיית אלכוהול, אי צריכת סמים, התנהגות נאותה וכל המתבקש מכך".

עבור לביא זהו הביקור הראשון בקטאר והוא מודה ש"זה שונה עבורי. באמריקה הלטינית להגיד שאתה מישראל זה פותח שיחה בצורה חיובית. כאן צריך יותר להיזהר ולא רק בהיבט הביטחוני. צועדים כאן עם דגלי קטאר, יש כאן משלחות מאיראן, מערב הסעודית, מתוניסיה, מרוקו, טורקיה ועוד מדינות רבות שלא כולם בהן ישמחו לראות שאנחנו מישראל".

"מאוד מעניין לפגוש אנשים מכל העולם. בקטאר 85 אחוז הם זרים שאינם קטארים אלא כאלה שהגיעו לכאן מפקיסטאן, צפון אפריקה, סוריה ועוד, ומעניין למצוא את עצמך במעלית עם עובד שהגיע לכאן מתוניסיה או מפקיסטאן או אפגניסטאן. בינתיים נראה שהכול תקין, אבל אנחנו צריכים לשים לב לדברים הללו".

לטעמו של לביא הקפדה על הכללים הבסיסיים שפורסמו על ידי המטה ללוחמה בטרור, תאפשר התגוננות מחששות ביטחוניים כאלה ואחרים. "צריך להפעיל שיקול דעת, אבל בסך הכול מדובר באנשים שהגיעו לכאן כדי ליהנות מכדורגל. חשוב לזכור שהקטארים עשו ויעשו הכול כדי שהכול יעבור בשלום, וגם זה חלק מהעניין".