אחרי הפיגועים הקשים אתמול בירושלים נכנסתי לכמה אתרים של כלי תקשורת בינלאומיים גדולים כמו הגרדיאן, CNN וגם סוכנות הידיעות העולמית רויטרס וכולם דיווחו על "נפגעים בפיצוצים בתחנת אוטובוס בירושלים". לא הוזכר שמדובר בפיגוע טרור. שבוע לפני כן כשזה קרה באיסטנבול כולם דיווחו מיד על טרור, כשזה בישראל התקשורת הבינלאומית מסקרת באופן שונה.
הבעיה היא שלצד תקשורת שמסקרת את ישראל באופן מוטה ולא מאוזן, יש גם שטיפת מוח ותעמולה מאסיבית ברשתות החברתיות שמקדמת נרטיב פלסטיני ומציגה את ישראל באור שלילי.
אני נמצא בימים אלה במסע הסברה ברחבי ארה"ב כדי להציג את המציאות הישראלית כאזרח ערבי ישראלי. במהלך המסע אני מגיע לקמפוסים וגם נפגש עם קהילות שונות כולל ומגלה חוסר ידע משמעותי בקרבם על החיים בישראל.
חלקם לא ידעו כלל שיש אזרחים ערבים עם אזרחות ישראלית. אגב גם בקהילה היהודית בעולם יש בעיה רצינית, בסקר שנעשה ביולי בשנה שעברה על ידי ה-Jewish Electorate Institute התברר כי כרבע מיהודי ארה"ב חושבים שישראל היא מדינת אפרטהייד.
היום מלחמות לא מוכרעות רק בשדה הקרב, אלא גם בשדה הווירטואלי, ולא מספיק שיש לנו את אחד הצבאות החזקים בעולם עם תקציב של עשרות מיליארדי דולרים כשבמקביל אנחנו לא נוכחים מספיק בזירת ההסברה העולמית וההשלכות לתדמית ישראל כבדות ומזיקות.
האחריות בנושא צריכה להיות בראש ובראשונה של ממשלת ישראל. עכשיו כשמורכבת ממשלה חדשה ובזמן של חלוקת תיקים צריך להביא בחשבון את חזית ההסברה. זה הזמן להחזיר את משרד ההסברה ולהקימו מחדש, כגוף ממשלתי עצמאי עם תקציבים משמעותיים שיוכלו להוביל את המאבק בדה לגיטימציה לישראל בעולם.
משרד הסברה יוכל לתת מענה בזירה בה לא מורגשת נוכחות ישראלית, לייצר תכנים חיוביים שישקפו לעולם את המציאות הישראלית, להפריך שקרים ומיתוסים ולתת מענה בעיתות לחימה ושגרה כדי להעביר את הצד הישראלי באופן ישיר ומונגש בזירות הבינלאומיות, ברשתות ובתקשורת הזרה.
מול הטרור, ההסתה וגם האנטישמיות המתגברת, משרד הסברה ישראלי הוא צו השעה, וכעת עם הרכבת ממשלה חדשה זו הזדמנות שאסור לפספס.
--
יוסף חדאד הוא פעיל הסברה ערבי ישראלי ומנכ"ל 'ביחד ערבים זה לזה.