בן גביר עם אביו של החייל
בן גביר עם אביו של החיילצילום: ללא

שר הביטחון בני גנץ החליט הערב (רביעי) כי לא יאפשר ליו"ר מפלגת עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר, להיפגש בכלא הצבאי עם לוחם צה"ל שנשלח לעשרה ימי מחבוש בעקבות מעורבתו בתקרית בחברון.

במכתב חריף לבן גביר כתב גנץ בין היתר: "ההתנהלות שלך היא ניצול ציני של חיילי צה"ל באופן שמעורר שאט נפש. כל התערבות פוליטית בנושא פסולה מכל וכל".

בן גביר הגיב למכתבו של גנץ ואמר: "מי שמנצל את חיילי צה"ל ניצול ציני, הוא גנץ שהפקיר אותם וייצר ואקום מנהיגותי. כששר ביטחון מגבה אנרכיסטים במקום לשמור על חייליו ולתת להם גיבוי זו פגיעה בצבא".

נזכיר כי הבוקר פנה בן גביר וביקש לפגוש את החייל בכלא הצבאי. "אינני רואה פסול בהתנהלותו של החייל אל מול המציקים ואני מצר על הענישה הלא מידתית שמופנית כלפיו. ברצוני לבקר את החייל בבית הכלא הצבאי מחר ולעודד את רוחו", כתב בן גביר.

הוא הוסיף. "לא יכול להיות שבאים אנרכיסטים, מקללים, יורקים, תוקפים את החיילים הגיבורים שלנו. לוחמים מגיבים, אפשר בהחלט לקחת אותם לצד ולהגיד להם 'תגובה יותר מידתית, פחות מידתית', אבל לשלוח לעשרה ימים בכלא? זה לא סביר, זה לא מידתי, זה לא נכון, זה לא ראו. התפקיד שלנו לתת גב ללוחמים שלנו, לתת גב לחיילים שלנו ואני דורש מהצבא, תחשבו פעמיים על העונש הזה. זה מסר רע מאוד".

בתחקיר צה"ל לתקרית בחברון שפורסם הבוקר (רביעי) נטען כי היו מספר שגיאות באירוע. "הראשונה בהן היא שהלוחמים פעלו תוך שיקול דעת מוטעה והתנהגו בניגוד למצופה, באלימות פיזית ומילולית שלא לצורך. כמו כן, החלטת הלוחם לעכב את האזרח ללא אישור מפקדו מהווה שגיאה נוספת. בנוסף, נכון שיהיה כוח ייעודי המתאים להתמודדות באירועים מסוג זה כגון שוטרי משטרת ישראל או שוטרי מג"ב, דבר שלא בוצע. ההתנהגות האלימה כלפי האזרח פסולה. בנוסף, אסור ללוחם להתבטא בדרך מתלהמת ותוך הבעת עמדה פוליטית".

עוד התברר כי הלוחם שנשפט לעשרה ימי מחבוש עבר שני משפטים צבאיים. "הלוחם שהתבטא בצורה שאינה הולמת הושעה מפעילות מבצעית עד לסיום התחקיר. לאחר שהודה במעשיו, הורשע במסגרת ההליך המשמעתי ונגזרו עליו עשרה ימי מחבוש. אתמול, הגיש הלוחם ערר על תוצאות ההליך. במקביל, בעקבות פגם שנפל בהליך המשמעתי, הוחלט להורות על העמדתו לדין מחדש בפני מפקד חטיבת גבעתי, אשר הרשיע את הלוחם וגזר עליו עשרה ימי מחבוש בבסיס הכליאה הצבאי. בזמן העמדתו לדין, הודה הלוחם במעשיו, הביע חרטה, ציין כי הוא מבין את חומרת המעשים וקיבל על עצמו את האחריות לביצוע העבירה. המח"ט הסביר ללוחם כי באפשרותו להגיש בקשת המתקה, במסגרתה יישקלו כלל השיקולים, כמקובל".

"בעקבות אירוע האלימות נפתחה חקירה משותפת של המשטרה הצבאית ומשטרת ישראל. עם סיום החקירה יועברו הממצאים בעניינו של הלוחם לבחינת הפרקליטות הצבאית. הלוחם אשר תועד מכה אזרח הושעה מפעילות מבצעית עד לסיום החקירה, ובסיומה יבחן המשך הטיפול בעניינו", נמסר מטעם צה"ל.