
לוחמים באחת הגזרות באוגדת יהודה ושומרון קיבלו מסמך הנחיות המגביל את יכולתם לחסל מחבלים שמיידים אבנים לעבר ישראלים וחיילי צה"ל.
בהוראות המעודכנות, כפי שדווחו לארגון תורת לחימה על ידי קצינים זוטרים המפוזרים בגדודים השונים של פיקוד המרכז, ההנחיה העקרונית היא ש"ככלל אין ירי" לעבר מחבלים זורקי אבנים, ויש לתת עדיפות לסיכול יידוי האבנים באמצעות "מארב תפיסה" או להבריח אותם במרדף ונוכחות ב"כוחות גלויים, לרבות שימוש באמצעים לפיזור הפגנות", זאת במקום חיסולם ממארב.
אם יש הכרח לבצע ירי כדי למנוע סכנת חיים, הוא יבוצע כ"ירי מדויק לכיוון הקרסול, אם נדרש ירי", ולא לראשו או למרכז גופו ("מרכז מסה") של המחבל, מה שמוריד בעשרות אחוזים את יכולת הלוחמים לפגוע במטרה דינמית, ומאפשר במקרים רבים בריחה של המחבלים בחיים.

ההנחיות ללוחמים בסדיר ובמילואים אף מתריעות מפני מצב בו מחבל ייהרג, מתוך תפיסה כי בלוויות המוניות מעודדות טרור נוסף: "זורק אבנים הרוג מעודד הפרות סדר" - וזאת במקום מדיניות איסוף גופות מחבלים כקלף מיקוח עתידי מול ארגוני הטרור, ולמניעת הלוויות הסתה.
בארגון תורת לחימה הפנו אצבע מאשימה כלפי שר הביטחון היוצא: "בני גנץ מנחיל רוח של רפיסות, כניעה לטרור והבנת האויב. מישהו כאן שכח את משימת הצבא והלוחמים, השטח מוצף מחבלים שרוגמים בכל שעה עגולה כמעט אנשים, נשים וטף בכל צירי יהודה ושומרון, והנחיות הזויות יורדות אל הלוחמים, כובלות את ידיהם ומפריעות למשימתם המוסרית וההכרחית: חיסול מחבלים. האם חיי ילד יהודי שעלול כל רגע להיפגע מחיות-אדם זורקי אבנים, כה זולים בעיני מי שמפיץ את ההוראות הללו?
''זו רוח בני גנץ, וחובת הממשלה הנכנסת ושר הביטחון הנכנס יואב גלנט לשנות את המדיניות ב180 מעלות, ולאפשר לצה"ל לנצח את הטרור הערבי ולהכותו מכה קשה וניצחת", הוסיפו בארגון תורת לחימה.
תגובת דובר צה"ל: "כללי הפתיחה באש מותאמים לצרכים המבצעיים ומנחים את לוחמי צה"ל בעת פעילותם להסרת איומים שונים. הכללים מועברים בצורה ברורה ללוחמים שפועלים לפיהם תוך הפעלת שיקול דעת. זריקת אבנים היא תופעה חמורה ומסוכנת, וצה"ל פועל במגוון אמצעים למיגור התופעה ולתפיסת חשודים''.