העצרת הכללית של האו"ם בניו־יורק
העצרת הכללית של האו"ם בניו־יורקצילום: רויטרס

עצרת האו"ם אמורה לדון בשבועיים הקרובים ולאשר את עירוב בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג בשאלה האם הנוכחית הישראלית ביהודה ושומרון מהווה "כיבוש קבוע".

במערכת המדינית מעריכים כי בסופו של דבר אין מנוס מאישור ההחלטה ונערכים להתמודד עם ההשלכות שלה.

גורם מדיני אמר לערוץ 7 כי "המהלך הוא חלק מקמפין פלסטיני יותר רחב לנסות לצייר את ישראל כמדינת אפרטהייד. אנחנו רואים שהפלסטינים מתרכזים במה שרע ומנסים לייצר פעילות בזירה הבינלאומית במקום להתרכז באתגרים שאנחנו רואים כאן בשטח מצד חמאס הג'יהאד האסלאמי ואחרים".

הוא הוסיף, "למאבק שותפים לו הרבה גורמים בישראל. בהצבעה הראשונה, הפעילות מול ההחלטה הובילה למצב טוב יחסית משום שרוב מדינות אירופה לא תמכו בה. זה קרה בעקבות המהלכים שלנו שגרמו להבין שמדובר כאן במהלך קנטרני, שפוגע באפשרות לחדש את המשא ומתן ועלול לגרור לאי יציבות".

"אנחנו ממשיכים לפעול מול שורה ארוכה של מדינות. פעלנו מול בין 80 ל-100 מדינות. ראש הממשלה לפיד שלח איגרת לכ-60 מדינות, הנשיא הרצוג דיבר עם מנהיגי מדינות ועוד גורמים השתתפו בקמפיין. אנחנו רואים סיכוי להדלת מספר המתנגדות להחלטה, אבל צריך לציין שגם הצד השני פועל", דברי הגורם.

נזכיר כי מדובר בהצעת החלטה שמובילים הפלסטינים - למרות שהממשל האמריקני העביר להם מסר ברור שהוא מתנגד אליה.

להצבעה של המעצמות בעצרת יש השלכות משמעותיות כיוון ששופטי בית הדין עלולים להיות מושפעים ממנה ברמה של הבנה מה הוא הלך הרוח בקהילה הבינלאומית.

בישראל טרם התקבלה החלטה כיצד לנהוג מול בית הדין בהאג והאם לשתף איתו פעולה באופן חלקי או להימנע כלל ממסירת עמדה.