
שימי גשייד, מנכ"ל ארגון 'רחשי לב' - מרכז תמיכה ארצי לילדים חולי סרטן ומשפחותיהם, וארגון 'חברים' - שירות לאומי - אזרחי לצעירי המגזר החרדי, מתארח אצל דודו סעדה ומספר איך הכל התחיל.
לפני 33 שנה אביו של שימי בא לחלק שוקולד לילדים חולים, ונשאר כמה שעות בשבוע בבית החולים להחליף הורים. בהמשך שימי הצטרף אליו, והמיזם גדל לכדי הקמת ארגון שמספק מערך שלם ונותן מענה מקצועי רפואי: "עיקר הפעילות שלנו היא לראות את המציאות במבט של ילד חולה סרטן, והמאבק על החיים. יש לנו הבנה שכשילד חולה – כל המשפחה חולה, ולכן יש לנו מענה רחב והיקפי שנותן מעטפת מחבקת לכל המשפחה".
בימים האחרונים ילד חולה רצה מאוד ללכת למשחק והארגון דאג לו לכרטיסים למשחק כדורגל: "כותב לי אותו נער: 'אני אחרי חודשיים של כאבים נוראיים. שעתיים לא הרגשתי שום כאב'. - זה גרם לי להזיל דמעות אושר. הרגעים הקטנים האלה של הגשמת חלום זה חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה של הילדים".
סל הבריאות עבר בשבוע שעבר, וחלק גדול מתרופות מצילות חיים נשארו מחוץ לסל. איך מחליטים למי לתת תיעדוף בסיוע כלכלי? "אלו סוגיות מורכבות. אני לא יכול לקחת החלטה מי לחיים ומי לא. ברוב המקרים הצוות הרפואי יהיו מקבלי ההחלטה".
המשרדים המאובזרים של הארגון כוללים סוויטות למשפחות, חדר אוכל וגם סימולטור של מטוס - ילדים מגיעים לחוות חוויה בליווי טייסי חיל האוויר ומדריכות טיסה ולומדים כללי תעופה, ויש גם סימולטור נהיגה. בנוסף ישנו ספא מפואר, הכולל סאונה, מסאז'ים, מספרה, לק ג'ל ועוד פינוקים: "אמא שהייתה סגורה חודש בחדר בידוד עם ילד חולה, יורדת לספא ועושה 'טיפול עשרת אלפים'. היא חוזרת למחלקה אחרי שלוש שעות כמו אמא חדשה. חוזרת עם כוחות מחודשים. החיוך שלה עובר גם לילד החולה וגם לשאר המשפחה. כשילד עובר כימותרפיה עם חיוך על הפנים - זה ניצחון קטן. ככה מנצחים את המחלה".
בגיל 22 נשוי עם תינוקת קיבל החלטה 'להרים' מערך שרות לאומי התנדבותי, מה שבהמשך הוביל להקמת ארגון 'חברים' - קרוב ל-8,000 צעירים חרדים שמתנדבים בתחומים כמו שב"כ, מוסד, משטרה ובתי חולים, מקבלים קורסים לגשר על הפערים בחוסר לימודי הליבה, ומכינים אותם גם להמשך השתלבות בתעסוקה אזרחית.
האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט.
האזנה נעימה.