בסיור שקיימה תנועת הריבונות בבקעת הירדן תחת הכותרת 'ריבונות בבקעה תחילה' פגשנו גם את חברת הכנסת שרן השכל (המחנה הממלכתי) שמזה שנים פועלת במסדרונות הכנסת לקידום ריבונות בבקעת הירדן.

בדברים למיקרופון של ערוץ 7 מודה השכל לעומדות בראש תנועת הריבונות, יהודית קצובר ונדיה מטר, על ההזמנה לקחת חלק בסיור. "בקעת הירדן נמצאת אצלי בלב כבר שבע שנים, מאז כניסתי לכנסת ה-20. נאבקתי כדי להביא לכאן ריבונות", היא אומרת.

"חוק החלת הריבונות בבקעת הירדן שאני מנסה לדחוף ומאמינה שזו תחילת הדרך במדינת ישראל, מתחיל כאן", היא אומרת ומצביעה אל מתחם מעברות הירדן בו שוחחנו איתה. "זה מתחיל כאן, במקום בו צעדו בני ישראל אחרי שנים של גלות מצרים שם היו עבדים ואחרי ארבעים שנה במדבר. זו הייתה דלת הכניסה לארץ ישראל, ואני מאמינה שאם נעביר את חוק החלת הריבונות בבקעת הירדן זה יסמל את תחילת הריבונות האמתית, של ההגעה של עם ישראל לכאן".

לדבריה אם הקואליציה תביא להצבעה בכנסת חוק להחלת ריבונות בבקעה מפלגתה תתמוך. "אין שאלה בכלל. זה חוק שאני כתבתי והכנתי לפני שבע שנים על איך להחיל ריבונות באופן מפורט, וכמו שנאבקתי עליו בכנסת העשרים מול נתניהו וכמו שנאבקתי בשנה האחרונה עליו מול קואליציה לא פשוטה, אמשיך להיאבק עליו גם היום".

השכל אינה מתרשמת מהלחצים הצפויים מכיוון העולם לבלימת מהלך שכזה. "תמיד יש את אותו לחץ בינלאומי ותמיד יש תירוצים וסיבות, אבל אני מאמינה שהגיעה העת לבוא ולהחיל ריבונות בבקעת הירדן. הביטחון של אזרחי ישראל חייב להיות בידי מדינת ישראל. על כך אין מחלוקת. גם מפלגות שמאל כמו יש עתיד ואחרות הכריזו שבקעת הירדן תמיד צריכה להישאר בידיים ישראליות. לכן בקונצנזוס רחב כל כך ניתן להעביר את ההחלטה הזו".

להערכתה לא יהיה עיתוי עתידי שבו ישראל תקבל הסכמה בינלאומית למהלך שכזה, מה שאומר שאין טעם להמתין למה שממילא לא יגיע. "בנושאי ביטחון מדינת ישראל צריה להיות מסוגלת להגן על עצמה בעצמה ולא להסתמך על כוח בינלאומי, בוודאי אחרי מה שאנחנו רואים באוקראינה, מה שמוכיח שבזמנים קשים של מלחמות לא רצים לעזרתם. אנחנו צריכים תמיד לוודא שאנחנו יכולים להגן על עצמנו", היא אומרת ומוסיפה כי "כאן זה לא רק עניין של ריבונות אלא עניין של ביטחון".

השכל משוכנעת שריבונות תאפשר הפשרת והכשרת תשתיות לקליטת עוד אלפי תושבים שיחזקו את הביטחון עם הנוכחות של כוחות הביטחון על הגבול המזרחי של ישראל. "אנחנו יודעים מה המצב בירדן, מה הקריאות בפרלמנט הירדני, וככל שתהיה לנו נוכחות גדולה יותר ומעובה יותר באזור כך קו הגבול של ישראל ואזרחי ישראל שמתגוררים יותר פנימה יהיו הרבה יותר בטוחים".