מנכ"לית 'שוברות שוויון', נעמה זרביב, התארחה בעמדת ערוץ 7 בכנסת וסיפרה על ההפגנה בה השתתפה לתמיכה במהלכיו של שר המשפטים, יריב לוין, לתיקון מערכת המשפט.
"היה מאוד חשוב להגיע כדי לומר לארגוני הנשים שארגוני נשים זה לא רק של שמאל. נשים ימניות בחרו בממשלה הזו, נשים שמרניות רוצות ברפורמה הזו ולא יתכן שארגוני נשים קוראים מעל כל במה אפשרית לכל הנשים לבוא להפגין", אומרת זרביב.
על הטיעון לפיו הרפורמה תפגע במעמד הנשים אומרת זרביב כי זו "טענה נפלאה", כלשונה, "אך איפה היו כל ארגוני הנשים כשמנעו מזמרות דתיות להופיע בגלל הפרדה? איפה היו ארגוני הנשים כשהלכתי לבג"ץ שביטל הפרדה בקמפוסים לסטודנטים? איפה היו ארגוני הנשים כשנאסר על סטודנטיות באוניברסיטה העברית לשים מחיצה ביום הסטודנט? לאן נעלמו ארגוני הנשים? צביעותם נחשפת. שלא יקראו לעצמם שדולת ארגוני הנשים. הן מייצגות את נשות השמאל, חמישים אחוז ממצביעי השמאל, זו כמות האנשים שארגוני הנשים מייצגים. הם לא מייצגים נשים שבחרו בממשלה הזו".
זרביב קובעת כי באינספור מקרים התעלמו ארגוני נשים מזכויות הפרט של נשים והדוגמאות לכך רבות, "בגלל שמדובר בנשים מהצד הימני של המפה".
בדבריה מסרבת זרביב לקבל את הטיעון לפיו בג"ץ מגן על המיעוט ומיעוט זה נשים. "אני מזכירה שאני תושבת גוש קטיף לשעבר ואין סעיף בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו שלא עברו עליו כשזרקו אותי מהבית ובג"ץ לא הסכים לדון בזה, אז שלא ידברו איתי על זכויות מיעוטים. עבורם זכויות מיעוטים זה רק אם זה בצד שלהם. כשהילדים שלנו רצו להפגין יצאו נגדם, אבל כשהגיעו ילדי המסתננים להפגין אז זה הפך לבסדר. העולם לא חד צדדי".
"לא נותנים את כול הכוח בידי הפוליטיקאים. מחזירים את האיזון בבין הרשויות. בית המשפט לא צריך לקבוע בענייני ערכים אלא רק בענייני חקיקה. הוא לא אמור לקבוע איזה ערך גובר על איזה ערך", דברי זרביב.
בהתייחס לסיכויי ההידברות היא מציינת כי "הימין תמיד פתוח להידברות. הימין תמיד מדבר. זה שלא הייתה מלחמה בגוש קטיף זה לא בזכות הצבא והממשלה אלא בזכותנו כציבור שלא קורא בקריאות שלהם ולא מתבטא בהתבטאויות שלהם. חופש הביטוי הוא לגמרי חד צדדי. אנחנו צריכים בשקט לעשות את מה שצריך ולהחזיר את הפרדת הרשויות ולאפשר גם לנו ייצוג במדינת ישראל. 64 מנדטים זה לא מעט ואם הם רוצים שינוי כי רומסים אותם אז כדאי שיסתכלו במראה".
לטעמה של זרביב שיטת השמאל היא שהממצמץ ראשון יהיה נתון ללחצים נוספים. "אם היינו דוחים את ההצבעות בעוד שבוע הלחץ היה רק גובר. בקבוצות הם כבר אומרים 'זה מצליח'". לדבריה "מוכרים לאנשים סיסמאות בלי שהם יודעים על מה מדובר. מי שיקרא את הספר 'מפלגת הבג"ץ', מי שעוקב אחרי יריב לוין ושמחה רוטמן מבין שזה הולך למשהו מאוזן וטוב והזמן יעבור. אז הם יצעקו".
עוד מתייחסת זרביב לטענות אודות השאיפה בקואליציה להתנער מאמנת איסטנבול כעדות לפגיעה בנשים. בדבריה היא מציעה לקרוא את מה שנכלל באמנה הקובעת שבכל מחלוקת יובאו הדברים בפני בג"ץ או בפני האמנה, והמשמעות היא שסוגיות מגדר הנתונות במחלוקת בישראל יוכרעו על ידי גורם חיצוני, וכך גם סוגיות של תכני לימוד והליכי גירושין או יחס למסתננים. "דמוקרטיה זה העם", היא מזכירה, "והעם זה אומר שיבואו לכנסת ולדיון רציני בוועדות ונשפר כל דבר ביחד. לא מישהו מבחוץ יכתיב לנו".