
סלאח ברדוויל, חבר הלשכה המדינית של תנועת חמאס, אומר כי "חילוקי הדיעות הפנימיים בישות הציונית הם הזדמנות חשובה עבור ההתנגדות (ארגוני המאבק) כדי להביא לפריצת דרך".
בראיון לערוץ הטלוויזיה הרשמי של חמאס אמר ברדוויל, הנמנה על צמרת הנהגת חמאס, כי "אי היציבות בישות הציונית דרבן משקיעים רבים למשוך את כספיהם מהבנקים של הכיבוש".
"טיבעה של הישות הציונית מבוסס הפשיזם, הפשע והתוקפנות", אמר ברדוויל, והוסיף, כי "קיומה של הממשלה הציונית הפשיסטית מהווה הזדמנות לעם הפלסטיני לחשוף את הכיבוש ואת פשעיו".
בהקשר זה אמר ברדוויל, כי "העולם עד לשינויים מדיניים לטובת העניין (הפלסטיני) שלנו ועל הרשות (הפלסטינית) להבין ולנצל זאת".
לדברי ברדוויל, "ההיסטוריה הפלסטינית הוכיחה, כי ההתנגדות (המאבק) כופה על הכיבוש הציוני לסגת", ועל כך "נדרש מכל הארגונים לגבש אסטרטגיית פעולה לאומית שתנצל את פעילות המאבק העצמאית".
לדבריו, המהפכות של העמים מתחילות לעיתים בפעולה של יחידים הנחשבת למבטאת את מצב הזעם הקיבוצי".
ברדוויל אמר עוד, כי "הגדה המערבית היא זו שתכריע את הסכסוך עם הכיבוש הציוני" בציינו, כי "החייל הציוני מייחל למוות כדי לא לעמוד מול ההתנגדות בגדה המערבית וברצועת עזה".