חבר ודגן
חבר ודגןצילום: רועי חדי

מאות מתושבי נופי נחמיה בשומרון חגגו אמש (חמישי) את הסדרת הישוב על ידי מועצת התכנון העליונה במנהל האזרחי, החלטה שהתקבלה בהנחיית הדרג המדיני.

בחגיגות השתתפו ראש מועצת שומרון יוסי דגן וזאב (זמביש) חבר - מזכ"ל תנועת אמנה וממובילי ההתיישבות ביהודה ושומרון.

זמביש אמר: "המפעל הזה הוא מפעל של אנשים רבים. בשנים האחרונות המועצה בראשותו של יוסי נותנת חלק גדול מאוד של הובלת האישורים. כשמגיעה הגאולה היא מגיעה בכמויות גדולות".

"אנחנו עומדים כאן בהתרגשות אדירה ומודים לקדוש ברוך הוא שהביא אותנו לחיות כאן בשומרון ולבנות את לב ארץ ישראל ולבנות בגדול ולהגיע לרגע ההיסטורי הזה'', אמר דגן, בירך ''שהחיינו'' והוסיף: "אנחנו עומדים כאן היום בהוקרה עמוקה לקהילה מופלאה, נשים, גברים וילדים שעברו תלאות רבות וקשות, תלאות פיזיות של ניתוקי חשמל והפסקות מים, בעיות תשתית, קשיים ביטחוניים, בעיות תקציביות, רדיפה משפטית, ולא איבדו אמונה לרגע. ברוך השם שאנחנו זוכים להיות אלו שעושים את המעשה החלוצי הזה, אני מצדיע לכם בשם כל עם ישראל".

דגן הודה למנהיגי היישוב לאורך השנים: דוד גרובס, עומר רחמים, משה אהרן, ברק פרקש, יותם מולדובןו נעם אהרן, וכן למנכ"ל היישוב הנוכחי אלישיב ברויאר.

לצד הכשרת נופי נחמיה, אושרה לתוקף הקמת קריית חינוך בישוב נופים, אושרה תוכנית לבניית 100 יח"ד באלון מורה, בעינב 179 יח"ד ו-94 יח"ד ברחלים. כמוכן אושרו תוכניות להפקדה: בכפר תפוח 136 יחידות דיור, בצופים 74, ובאלון מורה 186.