
בשבת האחרונה התקיימה בשכונת קראון הייטס הניו-יורקית "שבת C-TEEN העולמית" שבה השתתפו מאות בני נוער מכל רחבי תבל.
אל מרכז חב"ד 770 נקבצו ובאו בני נוער מברזיל וקנדה, מצרפת ומנורבגיה ומעוד עשרות מדינות – וכמובן מארץ ישראל. הצעירים, כולם ממשפחות שאינן דתיות או מסורתיות, באו להצהיר במרכזו של התפוח הגדול כי "עם ישראל חי".
במהלך השנה האחרונה, כחלק מהפעילות של שלוחי ארגון ''חב"ד לנוער'' בישראל, בהנהלתו של הרב משה שילת, נרקמה והתגבשה קבוצת הנערים שתזכה לייצג את כלל הנוער הישראלי בשבתון העולמי בניו-יורק.
החניכים, המשתתפים בפעילות בקביעות, זכו לחוות הכנה רוחנית מיוחדת. הם התעמקו בחוברות לימוד, השתתפו בהתוועדויות חסידיות עם שלוחים ותיקים של חב"ד שזכו להיות אצל הרבי בשנות חייו ואלה הרעיפו על הנערים את האור והחיות של השהייה בחצר הרבי.
כמעט מטוס שלם, 300 נערים ונערות, יצא מישראח כדי להשתתף בשבתון שמתקיים פעם בשנה. הקבוצה הישראלית הייתה הגדולה ביותר מכל העולם שהשתתפה בפעילות. 35 סניפי "חב"ד לנוער" בישראל פרוסים מדן ועד אילת. בשנה החולפת התווספו שלוחים חדשים שפתחו מועדוניות ומרכזי פעילות במספר נקודות חדשות.
במהלך הביקור שטחו הנערים תפילה בציונו של הרבי – אך המחזה המלבב ביותר, שנראה לעיתים כחלום קסום, הוא ליל שבת ב-770. המאווררים הגדולים פועלים ללא לאות, שורות-שורות של ספסלים בבית המדרש מצד לצד, ועליהם יושבים נערים צעירים שלחלקם זו פעם ראשונה בבית כנסת בשבת. לצדם יושבים בחירי ה'תמימים' (הכינוי לבחורי הישיבות החב"דיים) והם לומדים יחד דברי תורה. תפילת קבלת-השבת מושרת בחיות מיוחדת והאווירה העילאית הקרינה ופעלה על כולם.
בשבת פרשת תרומה לפני 40 שנה בדיוק, דיבר הרבי בדיוק על חשיבות הפעילות עם בני הנוער, כשעודד את "הפעולה שהביאו נערים ונערות ממקום רחוק כדי לשהות במשך השבת ולהתבשם מהאווירה השוררת בבניין זה". בשיחת הקודש הפליא הרבי במעלת החינוך והאדיר את העוסקים בחינוך של נערי ישראל.
במוצאי השבת הוסעו כל אלפי בני הנוער ל"טיימס סקוור" – הכיכר העמוסה בעולם – ודווקא ערכו שם את "הבדלה" שבה הכריזו קבל עם ועולם "בין קודש לחול ובין ישראל לעמים". הם גם צפו בוידאו עם מסר מהרבי ושרו "עם ישראל חי" כשקולם נשמע למרחוק; הצהרה והתחייבות לכך שהדור הבא של הנוער היהודי כאן, ובעזרתם של שלוחי הרבי לנוער ממשיך בגאווה את השרשרת היהודית.
בעת החזרה לארץ התברר כי החוויה שנחרתה ביותר בליבות הנערים, היא השהות באוהל הקדוש; הביקור בגורדי השחקים הניו-יורקיים והחוויה החברתית בטיסה לארצות הברית, הנערים סיפרו כי הרגעים הכי חווייתיים ומיוחדים היו בביקור בציון הרבי. כבר בכניסה, ישבו הנערים עם השלוחים ברצינות, למדו שיחה, התרכזו וכתבו פ"נ לברכה עבור המשפחות שהשאירו בארץ. התור בדרך לאוהל, הניגון המשותף ואמירת פרקי התהילים, כל אלו הותירו על הנערים חוויה עצומה שתלווה אותם למשך השנה כולה.