יוסף חדאד
יוסף חדאדערוץ 7

מה קרה כשיוסף חדד, יו"ר 'ביחד ערבים זה לזה', הגיע לדוכן ההרשמה של המועדון הפלשתיני באוניברסיטת אוקלנד? על המפגש בינו לבין הסטודנטית שהוצבה בדוכן סיפר בראיון לערוץ 7.

"הגעתי לניו זילנד בכלל ולאוניברסיטת אוקלנד ספציפית כדי לקדם הסברה ישראלית ולגרום ליותר מרצים שיפתחו את הכיתות למרצים ישראלים", מספר חדאד. "כשיצאתי מהאוניברסיטה נקלעתי לדוכן הפלשתיני שמנסה לגייס עוד ועוד תומכים. אמרתי שאתחפש לאחד שמתעניין ורוצה להיות חלק מהמועדון הזה ואשאל שאלות".

"ניגשתי ופגשתי בחורה ניוזילנדית נחמדה. שאלתי אותה אם יש שם אפרטהייד והיא אמרה שכן", מספר חדאד. "שאלתי אם אפרטהייד ישראלי על הפלשתינים, והיא אמרה שכן. כאן שאלתי אותה 'תסלחי לי על הבורות אבל מה זה אפרטהייד?' והיא אמרה 'אין לי מושג. תן לי להיכנס לגוגל כדי לדעת מה זה אומר...'. העיקר שיש להם מדבקות עם קריאות לחרם על האפרטהייד הישראלי ועוד שקרים".

חדאד מציין כי כאשר פרסם תמונה מהאירוע, עוד לפני שפרסם את הסרטון המלא של המפגש, בחר המועדון הפלשתיני באוניברסיטה להוציא הודעה נגדו כמי שהטריד את הסטודנטית שבדוכן ושגרם לה לחוש מאוימת, אלא שמנסחי ההודעה לא ידעו שהמפגש כולו מתועד בסרטון וידאו מלא שפורסם ביום שלמחרת, ובו ניתן לראות את אותה סטודנטית קמה ומודה לו על המידע שחלק איתה.

במהלך השיחה, מציין חדאד, ניסתה אותה סטודנטית לטעון שהאפרטהייד הישראלי בא לידי ביטוי בלוחיות הזיהוי השונות של כלי רכב ישראלים לעומת הפלשתיניים. הוא מצידו שאל אותה אם העובדה שלשתי מדינות יש לוחיות זיהוי שונות לכלי הרכב שלהן מלמדת על אפרטהייד. על תשובתו זו אנחנו שואלים את יוסף חדאד אם יתכן ולו הייתה אותה סטודנטית יודעת מעט יותר על המציאות בישראל, יתכן והייתה מקשה עליו וטוענת שהמקרים שונים מאחר ולפלשתינים אין מדינה. על כך הוא משיב ואומר כי הדיון עם הפלשתינים כלל אינו מתחיל משום שהם מסרבים להכיר בישראל באשר היא.

"הם הרי אומרים שפלשתין תשוחרר מהנהר ועד הים, כך שהעניין הוא הכרה כלשהי בישראל", אומר חדאד. "בעזה שולט ארגון טרור שזורע פחד ומאיים גם על יהודים וגם על העם שלו, וברש"פ רשות מושחתת שבה הילדים של אבו מאזן נוסעים על לבורגיני ולעם אין מה לאכול. היא הצדיקה אותי בכך שהרש"פ מושחתת וחמאס הוא ארגון טרור, אז שאלתי אותה 'אז על מה את מדברת...'".

בנוסף שוחח חדאד עם אותה סטודנטית על מעמד ערביי ישראל והציג את עצמו כערבי ישראלי. "היא ציטטה את דו"ח אמנסטי אינטרנשיונל, שהוא עאלק ארגון זכויות אדם, שהגדיר את ישראל מהים ועד הנהר כמדינת אפרטהייד". בתגובה לכך הפתיע אותה חדאד כשסיפר לה שבישראל אין קווי תחבורה נפרדים ליהודים ולערבים, במערכת המשפט הישראלית שופט ערבי שלח לכלא ראש ממשלה יהודי ונשיא יהודי, הוא עצמו קצין בצבא הישראלי ומפקד על חיילים יהודים ויו"ר הבנק הגדול בישראל הוא ערבי ישראלי מטייבה.

האם בכוחה של ההסברה הזו לשנות את עמדתה של פעילה שכזו? "עכשיו היא יודעת את המציאות והיא צריכה להחליט אם היא ממשיכה בשקר, כי אנשים שהקימו את המועדון הפלשתיני הזה ישפיעו עליה. היא לא תגיד שהיא לא מאמינה לי, כי דיברתי איתה על עובדות וביקשתי ממנה לבדוק את הנתונים. הבעיה היא ההשפעה שלהם עליה, כי היא נשארת איתם לבד מולם, אבל ברור לי שהיא שאלה שאלות קשות את אותם מפעילים שלה. ראיתי איך היא התרגשה לגלות שאין לה מושג ושהיא מנסה לגייס אנשים למועדון הזה והיא לא יודעת על מה היא מדברת. אמרתי לה שאני ערבי ישראלי, ומה שהיא עושה גורם נזק גם לערבים גם לישראלים וגם לפלשתינים".

לטעמו של חדאד נדרשת עבודת הסברה מקיפה שאותה צריכה להוביל ממשלת ישראל. "האסטרטגיה של ישראל צריכה להיכנס לעניינים. אי אפשר להשאיר את הזירה הזו כך. אנחנו עוד נרגיש את השיטה של ה-BDS בעוד עשר ועשרים שנה. הם שותלים פעילים במקומות מרוחקים ופחות אסטרטגיים לכאורה, מקומות לא משפיעים בעולם, וכך הם יוצרים קואליציה רחבה בעולם נגד ישראל, וזה מבוסס על בורות וחוסר הבנה של מה שקורה באזור שלנו. החשש שלי הוא שנקבל קואליציה דיפלומטית שישראל לא פועלת כבר עכשיו נגדה. אסור להשאיר את הזירה הזו ריקה".