שרת הגנת הסביבה עידית סילמן, שר התיירות חיים כץ ושר המורשת הרב עמיחי אליהו, יביאו להצבעת הממשלה ביום ראשון החלטה לשיקום הגן הלאומי תל שומרון ופתיחתו מחדש לקהל הרחב, לאחר שנים שבהן היה סגור לאור הרס העתיקות הנרחב שהתבצע במקום על ידי פלסטינים.
כ- 30 מיליון ש"ח יוקצו לטובת הפיכת האתר למוקד משיכה למבקרים, תוך שיקום ממצאים ארכיאולוגיים, סלילת כביש גישה ובניית מודל בר-קיימא למימון ההוצאות השוטפות של האתר. כמו כן, ימופו אזורים שטרם נחשפו ויקודמו אמצעים למניעת פגיעה בגן הלאומי, הגברת אכיפת החוק באזור ומניעת בנייה בלתי חוקית.
בחודש מרץ האחרון התגלו פעולות הרס נוספות של הרשות הפלסטינית בשטחי הגן הלאומי ולאחר סיור חירום, הנחו שר המורשת אליהו, השרה להגנת הסביבה סילמן, יחד עם שר התיירות כץ לקדם את החלטת הממשלה.
משרדי המורשת והתיירות יקצו 6 מיליון ש''ח כל אחד, המשרד להגנת הסביבה יקצה כ-4 מיליון ש''ח. לאחר עבודת מטה בהובלת מנכ"ל משרד המורשת, נתנאל איזק, שורת משרדים נוספים יקצו תקציב לתכנית הממשלתית. רשות הטבע והגנים תגבש תוך 60 יום תוכנית לשימור והצלת נכסי המורשת הקיימים באתר. במקביל, תוקם ועדה בהשתתפות מנכ"לי המשרדים ליישום ההחלטה ומעקב אחר ביצועה.
השרה להגנת הסביבה סילמן: "התחייבנו ואנו מבצעים. לא נאפשר את מחיקת ההיסטוריה שלנו. הצעת המחליטים היא צעד ראשון וחשוב בדרך לשמירה על האתר החשוב מפני ההשחתה הפלסטינית. אני מקווה שנוכל תוך זמן קצר לפתוח את האתר לציבור הרחב ולהנגיש לו את סיפורה של בירת ממלכת ישראל".
שר התיירות כץ: " לאחר שנים שארץ האבות לא קיבלה את הכבוד הראוי לה כיעד תיירותי מרכזי, התחלנו בתיקון העוול. נוהל התמיכות של משרד התיירות עודכן, כך שיהודה ושומרון הפכו לחלק בלתי נפרד ממדיניות ממשלת ישראל בפיתוח תשתיות תיירות. נופי יהודה ושומרון מרהיבים, כל חלק בהם מספר את סיפורו של העם היהודי. מחובתנו לשמר ולטפח את המורשת שלנו באזור, החלטת הממשלה שאנו מביאים תקדם את התיירות ותחזיר עטרה ליושנה".
שר המורשת אליהו: "כזכור, בביקורנו במקום לפני מס' שבועות נוכחנו לראות כי אנשי הרשות פעלו להנפת דגלי אש"ף מעל הגן הלאומי סבסטיה, החלטת הממשלה התקדימית שאנו מביאים מסמנת את שינוי הכיוון במדיניות הישראלית. לא ניתן לאויבינו למחוק את הזהות היהודית מאלפי אתרי המורשת ברחבי יהודה ושומרון. אנו פועלים כל העת על מנת להרחיב את המאבק בהרס המורשת והעתיקות באזור ואני משוכנע שנביא בשורה שתוביל לסיום ההפקרות. נמשיך לחזק ולפתח את אתרי המורשת הלאומית בכל רחבי הארץ, ולהניף בגאון את דגל ישראל, תוך שיתופי פעולה בין משרדי הממשלה השונים".
תל שומרון (סבסטיה) הינו מאתרי המורשת החשובים ביותר לעם ישראל. האתר מוזכר פעמים רבות בספרי הנביאים והכתובים. באתר קיימים ממצאים ארכיאולוגיים מהתקופות ההלניסטית, הרומית והביזנטית, המצויים תחת סיכון הריסה מיידי עקב חפירות שוד ועבודות המבוצעות במתכוון על ידי הפלסטינים.
ראש המועצה האזורית שומרון דגן הודה לשרים ואמר: "הגן הלאומי שומרון העתיקה, בירת מלכי ישראל הקדומה, הוזנח זמן רב מדי, הגיעה שעתו. בעזרתם האדיבה של השרים אנחנו נביא לכאן עשרות אלפי תיירים בשנה שיוכלו סוף סוף להנות מהפלא הזה, לשקם את המקום ולאפשר לציבור להנות מאחד מאתרי ההיסטוריה החשובים והמרשימים במדינת ישראל".