בימים בהם החברה הערבית מדממת סביב מקרי רצח ואלימות, מתנדבות האגודה להתנדבות בצפון, מהמערך הערבי, בחרו להעלות את המודעות לנושא במיצג אומנותי עם אמירה ברורה נגד אלימות מכל סוג.

בעבודות התייחסו המתנדבות לנושא ע"י מוטיב שנבחר במרכזו נורה האדומה, זו שמסמלת אזהרה מפני מקרי אלימות, ומבליטה ומבהירה לצעירות ולנשים מתי הן נמצאת בסכנה ומתי נחצים הקווים האדומים במערכות יחסים.

את הפרויקט הובילו העו"ס לולו בלעוס-ענבר, ורכזת האגודה להתנדבות בתוכנית "תמורה", זמורוד טאפש גאנם.

בראיון לערוץ 7 מסבירה זמורוד על החשיבות שבמיצג האומנותי מאת בנות המגזר, התרומה של החברה הערבית באמצעות השירות הלאומי והקריאה החשובה נוכח גילויי האלימות נגד נשים ובכלל.

ראשית פתחה זמורוד הסבר על המיצג: "בנות המגזר רצו לעשות מה שניתן על מנת שהקול שלהם יגיע לכלל החברה. לאחרונה אנחנו שומעים על הרבה מקרי אלימות, לא רק פיזית אלא גם מילולית וחברתית כמו חרם. זה נמצא בכל מקום. אנחנו חיים את זה ולא יכולים להתעלם, לכן רצינו להעלות את הנושא למודעות".

זמורוד הסבירה על מטרות המיצג: "המטרה שלנו היא להגיע לכל אישה ואישה, שתדע להגן על עצמה ושיהיו כמה שפחות קורבנות. להציל את החברה ושכל אחת תממש את עצמה בצורה שהיא רואה לנכון. הבנות חיות בפחד. זה נמצא בכל מקום וזה יכול להגיע לכל אחת ואחת".

לסיום הסבירה על הפרויקט שבו היא לוקחת חלק, תוכנית 'תמורה': "אלה בנות שמוכרות לרווחה. בנות שרצו לנצל את ההזדמנות הנפלאה לרתום את החלק שלהן לשירות הלאומי, והן גאות בזה ועושות את התפקיד שלהן באופן מקצועי, מנצלות את השנתיים הללו ואני גאה בהן".

חיאת עלי סאלח, מנהלת בכירה באגודה להתנדבות אמרה בתגובה למיצג: "למרות מקרי האלימות שקורים סביבנו בכל יום ובכל שעה, אנחנו באגודה להתנדבות מאמינים בעשייה שלנו, ממשיכים להשפיע ולחנך דור שיוצר שינוי ובונה עתיד."

ירון לוץ, מנכ"ל האגודה להתנדבות מסר: "האגודה להתנדבות והשירות הלאומי שמו להם למטרה לחזק את חוסנה החברתי של מדינת ישראל. המיצג החשוב של המתנדבות שלנו שואף להעלות על סדר היום הציבורי את הנושא הכאוב ולהשפיע. אנחנו מאמינים במנהיגות צעירה ערבית ערכית ומסורה, מתוך החברה הערבית, וגאים בצוות הנהדר שלנו שלא מפסיק ליזום, לחשוב, לעשות טוב ולהשפיע."

יצויין כי האגודה להתנדבות מציעה מסלול שרות לאומי לחברה הערבית והדרוזית, מחורפיש בצפון ועד ביר הדאג` בדרום. הצעירים/ות מתנדבים/ות במגוון רחב של תפקידים: במערכת החינוך הפורמלית והלא פורמלית, ברווחה, בבריאות, בביטחון, בעמותות ועוד.

המתנדבים שייכים לכל הקשת של החברה הערבית בישראל, הם מגיעים מהערים, מהכפרים והפזורה, מוסלמים, דרוזים, בדואים, נוצרים וצ`רקסים, כולל קבוצות ייחודיות של צעירים בסיכון ובעלי מוגבלויות. באמצעות התכניות השונות של האגודה להתנדבות פועלים כ- 8,000 מתנדבים, מכלל המגזרים מידי שנה מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום, בנוסף לתוכניות איכות בחו"ל. 200,000 בוגרי האגודה מיום הקמתה הם השליחים שפעלו ופועלים לחיזוק חוסנה של החברה הישראלית, ע"י תרומה והתנדבות.