הלילה עלתה לקרקע שכונה חדשה בבנימין בין היישובים מעלה לבונה ועלי, לא הרחק ממקום הפיגוע הרצחני בתחנת הדלק שעל כביש 60.
מקימי השכונה מציינים כי מיקום שכונת "המור" החדשה מחזק את האחיזה היהודית במרחב יישובי גוש שילה-עלי שבבנימין ויוצר רצף התיישבותי באזור עם היישובים גבעת הרואה וגבעת הראל.
הבוקר (חמישי) פורסם כי הממשלה מציינת בשקט יחסי התפתחות דרמטית במיוחד בכל הקשור לבנייה בהתיישבות.
לפי נתונים המתפרסמים בעיתון "ישראל היום", מדובר בעלייה מרשימה בהיקפי הבנייה - כמעט כפולה מזו שנרשמה בשנת 2020 ושנחשבה עד כה הגדולה ביותר.
על פי הנתונים, בשנות טראמפ כנשיא ארה"ב עמד מספרן של יחידות הדיור בתהליכי תחילת בנייה ביו"ש על כ־7,000, ובשנה האחרונה לכהונתו - שנחשבה שנה מוצלחת במיוחד בכל הקשור לבנייה ביו"ש - הגיע מספר היחידות המאושרות ל־10,223.
בממשלה הנוכחית מגיע כעת מספרן של יחידות הדיור שאושרו ל־13 אלף - ובתוך חצי שנה בלבד, קצב שנתי של פי שניים יותר אישורים בהשוואה לאלו מהשנה האחרונה של כהונת דונלד טראמפ.
נוסף על כך, אתמול הודיעו רה"מ נתניהו והשר סמוטריץ' על הרחבת היישוב עלי בכ־1,000 יח"ד כמענה לפיגוע שלשום - מה שמגדיל את סך אישורי הבנייה ביהודה ושומרון למספר חסר תקדים עד היום.
בנוסף, השבוע אישרה הממשלה החלטה שתקצר משמעותית את הליכי אישור הבנייה ביו"ש. אם עד כה, כדי לבנות ביו"ש היה צורך בחמישה אישורים שונים של הדרג המדיני - בתחילת התהליך עם הרשאה לתכנון, הפקדת תוכניות הבנייה, הפרסום, השיווק והאישור הסופי - החלטת הממשלה מותירה בידי הדרג המדיני רק את אישור תחילת התהליך וסופו.
השר בצלאל סמוטריץ' ניסה לא להתפאר מדי בהישגים - ככל הנראה מחשש "להדליק" את האמריקנים – אלא הסתפק באמירה לפיה "פרסום תוכניות הבנייה הוא בשורה אדירה לאזרחי ישראל. נכון לעכשיו, אנחנו עומדים על שיא של תכנון כשבוחנים את הנתונים לפי שנה. נמשיך להוביל את ההתיישבות בכל מרחבי ארץ ישראל באופן ברור ובלתי מתנצל".