הכניסה לכנסת
הכניסה לכנסתצילום: מחאת קפלן

58% מהישראלים חוששים ממלחמת אחים של ממש. כך עולה מסקר "מעריב", שנערך על ידי מכון "לזר מחקרים" בראשות ד"ר מנחם לזר.

מהסקר עולה עוד כי רק 38% מהישראלים אינם חוששים ממלחמת אחים של ממש, ו־4% נוספים אינם יודעים. מהפילוח עולה כי החשש הגדול ביותר מהגעה למלחמת אחים הוא בקרב מצביעי האופוזיציה (76%), לעומת 55% ממי שהצביעו למפלגות הקואליציה הנוכחית, שאינם חוששים שהדברים יגיעו לידי כך.

לשאלה: האם בעקבות החקיקה והשסע בחברה הישראלית אתם שוקלים לעזוב את הארץ? התשובות היו: אני כבר עושה צעדים מעשיים בכיוון הזה – 4%, 22% נוספים השיבו: חושב על כך, אבל עדיין לא עשיתי דבר מעשי (36% ממצביעי האופוזיציה, לעומת 7% בלבד ממצביעי הקואליציה), והרוב הגדול של המשיבים – 68% - השיבו שאינם שוקלים לעזוב את הארץ.

עוד עולה מסקר "מעריב" כי בעקבות האירועים הדרמטיים שהתרחשו השבוע, המחנה הממלכתי מתחזקת במנדט – וזוכה ל־30 מנדטים, בעוד הליכוד נותרת עם 28 מנדטים, ויש עתיד נחלשת במנדט – וזוכה ל־16 מנדטים.

לשאלה: אילו היו מתקיימות היום בחירות חדשות לכנסת, למי הייתם מצביעים? התשובות היו: המחנה הממלכתי – 30 מנדטים (29 בסקר בשבוע שעבר), הליכוד – 28 (28), יש עתיד – 16 (17), ש"ס – 9 (9), יהדות התורה – 7 (7), רע"ם – 6 (5), עוצמה יהודית – 5 (5), מרצ – 5 (5), הציונות הדתית – 5 (5), ישראל ביתנו – 5 (5) וחד"ש־תע"ל – 4 (5).