הסוקר שלמה פילבר מבעלי חברת המחקרים 'דיירקט פולס' התייחס לנתוני הלמ"ס על תעסוקת חרדים והסביר מדוע "נקמה מגישים קרה".
"לפני 8 חודשים", כתב פילבר, "בעקבות עוד סערה תקשורתית פוליטית צינית על 'החרדים הטפילים' שלא עובדים, צייצתי את הדברים הבאים: 'לצערי, אין היום בשום גוף רשמי של מדינת ישראל נתונים מעודכנים על השנתונים האחרונים. (גילאי 28-33). המהפכה מתרחשת מתחת לרדאר כשהפוליטיקאים ממשיכים להפריח סיסמאות ונתונים ישנים ולא מעודכנים'".
הוא ציין כי בתגובה לדברים שכתב לפני 8 חודשים, "צבא של דוקטורנטים ו'מומחי כלכלה' תקף אותי - כשקרן, ממציא נתונים, אחד שלא מבין ועוד שלל קלישאות שחצניות", סיפר פילבר, שציין כי אחד המגיבים, "מרצה וחוקר באוני' העברית", הגדיל לעשות וערך קמפיין נגדו והזהיר את עוקביו "משקר בוהק לפנייך".
את דבריו חתם באומרו כי "ללמדכם, תארים מפוצצים אינם תמיד ערובה לנתונים נכונים. או כמו שאמרנו בעבר - הראשונים לזהות".
מנתוני הלמ"ס שפורסמו היום עולה כי חלה עלייה בשיעורי התעסוקה בקרב גברים חרדים. הארגונים החרדיים ניתחו את הסיבות שהובילו לכך.
"העלייה המרשימה והמבורכת בשיעור התעסוקה של גברים חרדים בחצי הראשון של שנת 2023 אינה מפתיעה", הסבירו במכון החרדי למחקרי מדיניות.
ד"ר איתן רגב, סמנכ"ל מחקר ונתונים של המכון החרדי אמר כי "כדי להעלות את כושר ההשתכרות והפריון נחוצה הכנה טובה יותר של הדור הצעיר החרדי אל אתגרי שוק העבודה. ככל שנכנסים לשוק העבודה בגיל מאוחר יותר אז ההתפתחות התעסוקתית וכושר ההשתכרות נותרים מוגבלים. כיום קיים פער של יותר מ-100% בין השכר השנתי של גברים יהודים לא-חרדים לגברים חרדים".
גם בקרן קמ"ח - קידום מקצועי חרדי - התייחסו לנתוני הלמ"ס ואמרו כי "נתוני התעסוקה שהתפרסמו הבוקר, המצביעים על עליה בהשתתפות גברים חרדים בשוק התעסוקה, אינם מפתיעים".
"למעשה הם התממשות של תחזיות ושילוב של פעילות נכונה לעידוד התעסוקה בציבור החרדי, יחד עם המשך ההפרדה התודעתית בין חובת השירות צבאי ליציאה לתעסוקה". עוד אמרו כי השיח אודות הורדת גיל הפטור תורם לכך שהציבור החרדי, יכול לצאת לשוק העבודה מבלי לחשוש למעמדו החברתי והקהילתי תרם לכך.
ד"ר תמי חלמיש אייזנמן, מנכ"לית עמותת אלומה המפעילה את תוכניות הלאומיות לסטודנטים חרדים זרקור וטנא מדגישה: "נתונים מחקריים מוכיחים כי ההכנסה של מסיימי תארים אקדמיים כפולה מזו של כלל החרדים העובדים. תעסוקה איכותית תלויה בהשכלה וההתמקצעות ותואר אקדמי מהווה מפתח לתעסוקה איכותית עם אפשריות התקדמות וגיוון. יש להמשיך ולפעול להנגשת האקדמיה לחברה החרדית".