
רן אדליסט, פרשן מדיני ביטחוני, אמר בריאיון היום (ראשון) לרדיו גלי ישראל כי לדעתו חובשי הכיפות בצה"ל הם חלק מהבעיה של הקרע בתוך הצבא.
"ההשפעה של חובשי הכיפות בצבא היא חלק מהאורח שבו כיום הצבא הזה קרוע. יש נתק בין הרמטכ"ל והמטכ"ל לממשלה וחלק מהסיפור הזה זה האופן שבו צבא של חובשי כיפות מתפקד. חיילי כיפות משפיעים על החילונים באופן שבו מנהלים כיבוש באורח כמעט נורמלי", טען.
המגיש יותם זמרי השיב והקשה: "זה שמגייסים חובשי כיפות, בתפיסה שלך בעצם מכשירים חיילים שתומכים בכיבוש ואז הצבא נהיה צבא כיבוש?"
בתגובה אמר אדליסט: "זה לא כזה פשטני. מבחינתי חובשי הכיפות הם תינוקות שנשבו ברמה של קיבוצניקים לפני 40 שנה. הבעיה שאנחנו תקועים ב40 שנה האחרונות עם האופן שבו אנחנו לא מסוגלים לפתור את הסוגיה הישראלית פלסטינית".
המגיש יותם פתחי שאל: "אתה חושב שאנחנו כובשים את הפלסטינים, ואחת הבעיות מבחינתך זה מה שקורה בצבא עם הציונות הדתית שמונעת את הגשמת חלומך?"
אדליסט ענה: "נכון. וזה לא רק בצבא, הצבא הוא רק חלק מהבעיה. זה חצי עם שמתנגד לכיבוש" פתחי: "זה לא חצי עם ואפילו לא רבע עם".
בתגובה, שאל זמרי: "כשאתה רואה את תלמידי הר ברכה השבוע רוקדים בגיוס לגולני, לך זה עושה רע?"
"ודאי", ענה אידליסט. "הם באופן כללי הולכים לצבא של אלאור עזריה" פתחי: "למה אתה חי פה?" אדליסט: "אחת הסיבות היא כדי לסלק נגעים כמוכם" זמרי: "איך תסלק נגעים כמונו?" אדליסט: "כמו שמסלקים נגעים. או בניתוח זעיר, או בלית ברירה - בקטיעה".
אידליסט כתב אתמול בטור מעריב: "שנים אני מזהיר מפני גיוס חובשי כיפה. לא משום שהם חיילים גרועים, פחדנים או בלתי מיומנים – אלא כי יש להם כקולקטיב אפשרות לפעול על הלכי הרוח ביחידות, וכי הם מקדמים את ההדתה שפושה בצה"ל".