
המשרד לביטחון לאומי באמצעות המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - 105 ולשכת המדען הראשי מפרסמים לראשונה נתונים של סקר שבוצע בקרב בני נוער בישראל בנושא "סיכונים בעולם הגיימינג".
הסקר בוצע ברבעון הרביעי של שנת 2022 על-ידי חברת מדגם וממנה עלה כי כ-25% מבני הנוער הדתיים שמשחקים במשחקי רשת נכנסים לצ'אטים עם אנשים שהם אינם מכירים.
70% מבני הנוער בישראל משחקים במשחקי רשת, 84% בקרב בנים לעומת 57% בקרב בנות. בחברה הערבית נרשמו אחוזים גבוהים יותר - 82% לעומת 66% בחברה היהודית.
יותר מ-40% מבני הנוער המשחקים במשחקי רשת נחשפו לתכנים בלתי הולמים ובעיקר לאלימות, ביוש (שיימינג) תוכן מיני והצעות מגונות. כ-66% מתוכם דיווחו לגורם כלשהו על הפגיעה.
בסופי שבוע ובחגים שעות השימוש עולות: כ-66% מבני הנוער משחקים למעלה משעתיים בממוצע.
למעלה מ-50% מהשחקנים עברו במהלך המשחק לחדר פרטי עם שחקן שאינם מכירים, ו-18% מהשחקנים עברו לשיחה בצ'אט פרטי עם אדם שאינם מכירים. מהסקר עולה כי גם בני נוער ששוחחו עימם בהרחבה על הסכנות ברשת פעלו כך.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי "הגנה על ילדים ברשת זהו יעד. במטרה לצמצם אלימות ופגיעה בילדים ברשת, המשרד לביטחון לאומי פועל מסביב לשעון ומאפשר לפנות באופן מקוון. במיוחד בחופש הגדול, בו הילדים ובני הנוער נמצאים שעות רבות מול המסך, חשיבותו של מוקד 105 במשרד לביטחון לאומי עולה, במטרה למקד את פעילות המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת אנו עורכים סקרים ומעודדים את ההורים ואת הדמויות החינוכיות לשוחח עם הילדים על הסכנות האפשריות במשחקי המחשב, וקוראים לדווח על כל מקרה חשוד".