שר המשפטים יריב לוין
שר המשפטים יריב לויןצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

שר המשפטים יריב לוין התייחס בריאיון הערב (ראשון) לכאן חדשות והתייחס להתמודדות השופט אלרון לנשיאות העליון ולאפשרות של פיטורי היועמ"שית.

"לא דיברתי עם השופט אלרון מעולם, הופתעתי", טען שר המשפטים. "הוא שופט ענק בתחום במשפט. עשה צעד נכון ואמיץ. מקווה שלא יישאר יחיד".

בנוגע לאפשרות של פיטורי היועצת המשפטית לממשלה אמר: "כרגע לא עומד על הפרק. לא יודע מה יהיה מחר, כל יום נשבר גבול חדש".

כשנשאל מתי יכנס את הוועדה לבחירת שופטים אמר לוין: "אכנס אותה ביום שיהיה לה הרכב ראוי".

מוקדם יותר הערב, עו"ד אילן בומבך, המייצג את משיבי הממשלה בעתירות המבקשות לפסול את התיקון לחוק יסוד השפיטה, המבטל את הביקורת השיפוטית על הדרג המדיני על פי עילת הסבירות, הגיש לבג"ץ בקשה חוזרת לדחיית הדיון.

"משיבי הממשלה שבים על בקשתם לדחות את מועד הדיון בעתירות בכמה שבועות, על מנת שיהיה סיפק בידיהם להכין תשובה הולמת, בנסיבות חריגות מאוד בהן עמדת היועמ"שית איננה משקפת את עמדתם, ולמעשה עמדתה של היועצת המשפטית לממשלה היא למעשה חיזוק ותמיכה לעמדות העותרים", נכתב.

בומבך ציין: "לאחר עיון ראשוני בתשובת היועמ"שית מהיום, בו נוקטת היועמ"שית בעמדה הקיצונית ביותר שבנמצא, כאשר היא תומכת בסעד הקיצוני ביותר הקיים במשפט הישראלי – הכרזה על בטלות של חקיקת יסוד".

בהמשך תקף את היועמ"שית: "מדובר ברעידת אדמה במשפט הישראלי, ואין כל נימוק מדוע ההתייחסות הלעומתית (של משיבי הממשלה וייתכן גם של הכנסת) לעמדה כה קיצונית ומרחיקת לכת, אמורה להינתן בסד זמנים של ימים ספורים וכך גם קיום הדיון".

"הלכה למעשה, בהודעת דוברות שהופצה היום, נכתב לגבי התשובה שהגישה היועמ"שית, בפיסקה האחרונה, כי 'העתירה הוגשה על ידי מנהל מחלקת הבג"צים...', אכן תשובה שהיא מעין עתירה. זה הרבה יותר מטעות פרוידיאנית".

"ובכן כעת, אמורים משיבי הממשלה להתמודד עם 9 עתירות, כאשר הטריה בהן הוגשה היום (בהשאלה), זו תשובת היועמ"שית שמהווה 'עתירה' לכל דבר ועניין (וטכנית היא תומכת בסעד המבוקש בעתירות), והיא בהיקף עצום, הרבה מעבר לכל עתירה אחרת מבחינת עיקר הטיעון (ולמשל, יותר מכפל הטקסט של עתירת לשכת עורכי הדין", נכתב.

את הסיבה לדחייה הסביר בומבך: "משיבי הממשלה בדקו ומצאו, כי ד"ר יעקב בן שמש ערך בדיקה בנודע ללוח הזמנים עליו הוחלט בעתירות דנן, ומצא כי אין לו אח ורע בהשוואה לתיקים מורכבים וכבדי משקל שעסקו בסוגיות דומות ואף קלות יותר".