הכנס הוירטואלי של ערוץ 7 ותנועת הריבונות 'מאוסלו לריבונות', במלאת 30 להסכמי אוסלו, מארח באולפן ערוץ 7 את הוד פישרמן ורועי פייל, ראשי תנועת נוער הריבונות, לשיח על מקומו של הנוער במהפכת הריבונות.

"הנוער תמיד רצה להיות חלק מהפעילות בנושאי התנדבות, אבל גם במאבק על ארץ ישראל", אומרת פישרמן. "כאן המקום של נוער התנועה, מתוך הבנה שהנוער רוצה לקחת חלק בדבר הגדול הזה".

בתקופת הסכמי אוסלו נוער הריבונות עדיין לא נולדו, אבל מסתבר שהם מודעים היטב להשלכות ההסכם ההוא עד היום. רועי פייל מציין כי אמנם בהיבט כמות הפיגועים נראה שלא ניתן להשוות בין התקופה ההיא למה שקורה כיום, אך ההשלכות, כולל גל הטרור הנוכחי, נגזרות בסופו של יום מאותו הסכם.

את דור הרשתות החברתיות אפשר להוציא החוצה למאבק תודעתי ומעשי בשטח, משוכנעת פישרמן שמסרבת לקבל את התווית השלילית הניתנת לדור הפייסבוק והאינסטגרם. בעיניה מדובר בתופעה חיובית שמאפשרת פעילות בהיקפים גדולים הרבה יותר מבעבר. אך מעבר לכך ישנם בני נוער רבים שיוצאים לפעילות שטח של ממש, והדברים נראים באופן ברור בכנסים, בוועידות, בסמינריונים ובפעילות השוטפת של התנועה.

בתנועת נוער הריבונות חברים תלמידי ח' עד י"ב ופייל מספר על ביקוש שהולך וגובר גם מכיוונם של בני נוער בגילאים נמוכים יותר, ובנוסף בוגרי התנועה שיצאו למסגרות שירות, לימודים וצבא אחרי תיכון שומרים על קשר רציף עם התנועה ואף פועלים במסגרתה.

על פעילות התנועה מספרת פישרמן. התנועה מחולקת לשלושה אגפי פעילות, אגף המדיה שאחראי להעלות תכנים גם בנושא הריבונות וגם סביב פעילויות של התנועה לרשתות החברתיות, אגף השטח שמוציא פעילויות הסברה בדוכנים ברחבי הארץ על פי חלוקה של חמישה מחוזות, האגף השלישי אחראי על עריכת התוכן והבקרה עליו.

וכחלק בלתי נפרד מהמתרחש בתנועה קיימים גם דיונים פנימיים ערים בקבוצה ייעודית שהוקמה לשם כך, ובה דנים החברים על מהות הריבונות, דרכי יישומה וסוגיות שונות העולות סביב החזון ומשמעויותיו.

כהכנה ליציאה לפעילויות הסברה בשטח מקיימת תנועת נוער הריבונות סמינריונים חצי שנתיים להעמקה והיכרות עם הידע הרב הנדרש לטובת הסברת הרעיון והשאלות העולות ממנו. "הנוער צמא לידע", אומר הוד פישרמן ומספרת: "אני בעצמי מתפעלת מכמה רוצים ללמוד איך להפוך את המילים הגדולות לפרקטיקה של תכל'ס".

על ההשפעה של פעילות זו על הצעדים המעשיים של מקבלי ההחלטות אומר פייל כי מדובר בהשלכות לטווח ארוך שאינן נמדדות בשיכנוע של אדם כזה או אחר ברחוב. "אנחנו משפיעים לאט לאט על עוד ועוד אנשים וגם על הנוער עצמו שבעתיד יגיע לעמדות מפתח ציבוריות. כשלומדים על ריבונות בגיל צעיר זה יביא אותם בעתיד כאנשים מבוגרים לקדם את הרעיון".

גם הנוער רואה לנגד עיניו כיעד ראשוני ועכשווי את הריבונות על בקעת הירדן כצעד ראשוני הזוכה לקונצנזוס לאומי רחב ביותר, ומאחר ומדובר באזור ש-90 אחוזים מנו הם אדמות מדינה והאתגר הדמוגרפי הכרוך בכך קטן. מהלך כזה ישים ואפשרי גם במציאות הנוכחית.

את הדברים חותמת פישרמן בפנייה לנוער המעוניין להיות חלק מהחלוצים של דורנו ולקחת חלק במאבק על ארץ ישראל למצוא את נוער הריבונות ברשתות החברתיות ולהצטרף.