הפנטגון שוקל גיוס אלפי אנשי מילואים וחיילים של המשמר הלאומי במהלך השבועות הקרובים, על מנת לסייע לכוחות האמריקניים הנמצאים בעיראק.

הגיוס יידרש אם הנשיא האמריקאי, ג'ורג' וו. בוש, לא יצליח לשכנע בשבועות הקרובים את טורקיה, הודו, פקיסטן או דרום קוריאה להקים דיוויזיה רב-לאומית נוספת שתישלח בעיראק. ללא דיוויזיה שכזאת, יידרש כוח המורכב משילוב כלשהו של אנשי כוחות ביטחון אמריקנים בשירות פעיל וחיילי מילואים.

סגן ראש המטות המשולבים של צבא ארצות הברית, הגנרל פיטר פייס, אמר כי הממשל עדיין מקווה לסיוע משמעותי ממדינות אחרות, אך כי מעצבי המדיניות בצבא אינם סומכים על כך.
"תקווה איננה תוכנית", אמר פייס השבוע לעיתונאים, וציין כי הכוחות הנוספים שיישלחו לעיראק לא יהיו בהכרח כוחות מילואים, וכי ייתכן שיהיו אלה חיילי צבא או נחתים בשירות פעיל.

הנשיא בוש לא קיבל כל הצעות לשליחת כוחות סיוע לעיראק במהלך פגישותיו עם מנהיגים זרים באו"ם ביומיים האחרונים, אמר בכיר אמריקני, שביקש להישאר בעילום שם. הבכיר הוסיף, כי נושא שליחת כוחות לעיראק אף לא עלה בשיחות בוש עם מנהיגי פקיסטן והודו.

נשיא פקיסטן, פרווז מושארף, אמר בריאיון, כי היה רוצה בהקמת כוח מוסלמי באישורו של האו"ם או של ארגון מוסלמי בינלאומי, וכי הוא דן בנושא עם מנהיגי מדינות מוסלמיות אחרים.
יש לציין כי כ-130,000 חיילים אמריקנים נמצאים בעיראק, מתוכם לפחות 20,000 הם אנשי המשמר הלאומי וחיילי מילואים.