ראש מערך הטיפול בלהב"ה, ענת גופשטיין, מתארחת לשיחת סיכום שנה מדאיגה ומטרידה באולפן ערוץ 7.

לדבריה במרוצת השנה האחרונה טופלו על ידי הארגון כ-400 מקרים של התבוללות של בנות צעירות שנופלות לקשר פוגעני. "קל ליפול לבור הזה וקשה מאוד לצאת ממנו, ואנחנו בארגון להב"ה מנסים למנוע את המקרה הבא", היא אומרת.

גופשטיים מספרת על הבנות הצעירות בגילאי 14 15 ו-16 שנזרקות מהמוסדות החינוכיים ומוצאות את עצמן ללא מסגרת ודרך הטיקטוק נופלות לידי צעירים ערבים שמפתים אותן. "וכשהן נופלות קשה להרים אותן".

פדיון הכפרות שלכם יכול להציל נפשות. השנה תורמים ללהב"ה

בדבריה מזכירה גופשטיין את סיפור ה'אונס בבנימין' שטלטל רבים בציונות הדתית, ומציינת כי גם אירוע קשה זה החל כאשר ילדה יצרה קשר דרך הטיקטוק ושודלה על ידי קבוצת ערבים שביצעו בה את המעשה לאחר שהעלו אותה לרכבם. לאחר מכן היא שבה לביתה ובמשך חצי שנה הייתה במשבר עמוק וללא מסגרת לימודית כלשהי.

בלהב"ה פעלו מול גורמי הרווחה על מנת לטפל בילדה ובמשפחה. הפוגעים בה אמנם נעצרו אך שוחררו ועדיין לא הוחלט מי יהיה הפרקליט שיטפל בסוגיה, וגם בסוגיה המשפטית הזו פרקליטים מטעם להב"ה פועלים כדי למנוע נפילה של מקרים שכאלה בין הכיסאות המשפטיים.

"אלה נערות בסיכון ללא מענה. אין להן טיפול נאות והן נופלות למקרים מאוד מצערים ואחר כך מאוד קשה להוציא אותן", היא אומרת ומסרת כי בניגוד למה שחושבים רבים "זה קורה במשפחות הכי טובות. הנערות שלנו בציבור הדתי והחרדי הן התמימות ביותר וקל לפתות אותן. לא מדברים על זה ולכן הן נופלות".

בדבריה מדגישה גופשטיין שאין מדובר ברומנטיקה שמצוירת בתקשורת כמשהו יפה וכאהבה שמנצחת את ההבדלים בין העמים כחלק מהאג'נדה התקשורתית הכללית. "אנחנו פוגשים את הבנות ורואים אותן. מדובר בקשר אלים ופוגעני. נשים מגיעות למקלטים ולדירת החירום שלנו. ילדים ונשים מוכים ומוכות", היא אומרת ומספרת על אישה שטופלה היום מול גורמי הרווחה וחוששת להתלונן מתוך הבנה שלא יהיה מי שיגן עליה אם היא תבחר להתלונן.

לאחרונה קיים הארגון נופשון לנשים שנעזרו ב'להב"ה' לאורך השנים. נשים וילדים שהיו בדירת החירות של הארגון וזוכים לליווי מתמשך של הארגון מאחר והמשפחות שלהם מתנערות מהם, התכנסו לנופשון המיוחד. "הן כל כך נהנו ורבות מהנשים אמרו שמעולם לא יצאו לחופש כזה", היא אומרת ומספרת על תלושי מזון ועזרה שקיבלו הנשים לקראת ראש השנה ועל מיזם 'קומי אורי' שבו משתפים אנשי להב"ה' גרעינים תורניים ברחבי הארץ ומכשירים את החברים בהם לסייע לנשים שחולצו מכפרים. "בכל מקום יש לנו את האנשים שאיתם אנחנו משתדלים לתת את המענה לתופעה הזו".

פדיון הכפרות שלכם יכול להציל נפשות. השנה תורמים ללהב"ה

גופשטיין קוראת לכולנו לדבר על כך ולהפנים שזה קורה בכל מקום, במקומות הטובים ביותר, ולא רק נשים נופלות, גם גברים נופלים ומחולצים לאחר שהתאסלמו.