
שדולת ארץ ישראל בכנסת הגיעה היום (חמישי) לסיור במיקום בו נבנית עיר ערבית חדשה בידי הרשות הפלסטינית במדבר יהודה. הסיור נערך בשיתוף מועצת יש"ע ותנועת רגבים.
אל הסיור בהובלת ראש מועצת גוש עציון ויו"ר מועצת יש"ע שלמה נאמן הגיעו ראשי שדולת א"י בכנסת ח"כ יולי אדלשטיין, ח"כ לימור סון הר מלך וח"כ שמחה רוטמן לצד חברי הכנסת עמית הלוי, אוהד טל, אתי עטיה ואריאל קלנר.
"הרשות הפלסטינית היא אויב והאויב תוקף בכל מקום", אמר נאמן לחברי השדולה. "מזימתם כאן, בשמורה ההסכמית, להכניס חיץ בתוככי ההתיישבות הישראלית ולנתק בין גוש עציון לים המלח. העיר הערבית החדשה נבנית לנגד עינינו. יש לנו קואליציה וממשלה שאפשר לדבר איתה. מבחינתנו סיור זה של שדולת ארץ ישראל בכנסת הוא סיור עבודה. חברי הכנסת של שדולת ארץ ישראל, אתם השליחים שלנו למשימת השמירה והפיתוח על ארצנו. עשו ככל יכולתכם כדי לעצור את הפשע הזה".
ח"כ אדלשטיין אמר: "יוצאים מהסיור בתחושה קשה. מדובר בתכנית סדורה איך לחנוק את ההתיישבות וחוצים את המדינה ולא מאפשרים למדינת ישראל להתפתח. יש לנו כאן חלון הזדמנויות לפעול. עם סיום הסיור נפעל מול ראש הממשלה ושר הביטחון וננהל את האירוע לפני שחלון ההזדמנויות יסגר.
ח"כ סון הר מלך הוסיפה "ראינו פה היום איך באופן שיטתי בונים פה עיר מתחת לאף שלנו. זה לא תמים, זו מגמה להשתלט על עוד שטחי ארץ ועל עוד שטחי לאום. רק לפני חודש הייתי פה והכול השתנה, אזורים שלמים מגודרים עם בטון, מבני פאר. ממש בונים פה עיר. לשר הביטחון וראש הממשלה אין 'פריבילגיה' להתערב בסיפור אלא חובה. נוצר פה משהו שמסכן את הרצף הטריטורילי והאסטרטגי של מדינת ישראל. זה מה שקורה כשמוותרים לרשות הפלסטינית ומדמיינים שהם ישמרו לנו על השטח. בע"ה אנו נדאג לשנות זאת".
יו"ר ועדת חוקה ח"כ שמחה רוטמן, תושב האזור, אמר: "כתושב על גבול השמורה ההסכמית מה שמייצר שינוי בשטח זאת היציאה של התושבים כאן לשטח. הפתיחה של הציר לכאן והעברת הלשכה למקום ע"י ראש המועצה שלמה נאמן והעלאת המודעות לבעיה היא ההתחלה של התרופה. לנו יש עוד הרבה מה לעשות בשביל התרופה ויחד עם השדולה נעשה ונפעל".
שרת ההתיישבות אורית סטרוק בירכה את חברי השדולה ואמרה ''שדולת ארץ ישראל הייתה מאז ומעולם עמוד השדרה של כל קואליציית ימין, המצפן והמצפון של כל ממשלה לאומית תמיד הייתה שדולת ארץ ישראל. זה היה נכון בכל הממשלות ובככל הכנסות וזה נכון שבעתיים עכשיו''.
בדבריה התייחסה השרה לאפשרות להסכם שלום עם ערב הסעודית. ''תראו באיזה מציאות הזויה אנחנו נמצאים עכשיו, מתרקם ב''ה הסכם שלום היסטורי עם ערב הסעודית שכל שלושת צדדי ההסכם יודעים שזה הסכם של שלום תמורת שלום. ואחרי כל זה, יש עדיין לא מעט גורמים מהשמאל שמנסים לטפס ולקחת טרמפ על ההסכם הזה ולגרום לו להיות איזשהי פלטפורמה לעוד ויתורים לרשות הפלסטינית. זה הרי שיגעון, זה לא נורמלי. אומרים לכם כל שלושת השותפים להסכם ''לא צריך, אין צורך, לא במטבע הזאת משלמים בכלל'' אבל בכל זאת לוחצים שיהיו ויתורים''.
השרה הוסיפה ''אתם הייתם עכשיו בשמורה ההסכמית וראיתם איך הרש''פ מטיבה לירוק על ההסכם שהיא חתומה עליו ולרמוס אותו ברגליים ולגרוס אותו עד דק, ראיתם את זה. מי שיצא מהשמורה ההסכמית היום בלי התובנה הפשוטה שאת הרשות המרושעת הזו אסור לחזק בגרם כי היא לא יודעת לקבל משהו בלי מיד אח''כ לירוק לך בפרצוף, אבו מאזן בעצמו חתם שיהיה שם שמורת טבע ועכשיו הם מקימים שם עיר. בתחילת השבוע הולכים ומכריזים על יריחו כאתר מורשת פלסטיני, הרי זה הזוי''.
''בימים כאלה שיש ב''ה ממשלה לאומית ויש מציאות עולמית שמאפשרת את ההתנהלות שתמיד אמרנו שהיא הנכונה - שלום תמורת שלום. בימים כאלה שדולת ארץ ישראל צריכה להיות יותר מתמיד עמוד השדרה האידיאולוגי, המצפן והמצפון שלנו, של הממשלה. ואני רוצה להודות לחברי הכנסת מהליכוד על המכתב היפה שאתם שלחתם אתמול שמחזק את רוה''מ בדרך הזו של שלום תמורת שלום. שלא יגידו שזה החברים של נתניהו מימין, זה בלב ליבו של הליכוד התובנה הפשוטה והברורה הזו. אני רוצה להודות לכם ולחזק אותכם שתמשיכו בדרך הזו, אתם עוזרים לקואליציה שלנו להיות יציבה ועמידה, להיות קואליציה שיודעת את דרכה ולא מתבלבלת מכל מיני רוחות רעות'', סיכמה.
אברהם בנימין, מנהל אגף מדיניות בתנועת רגבים ציין כי הרשות הפלסטינית גורסת אותה לאבק ומקימה עיר עצומה בקצב מטורף, כלשונו, "סלילת כבישים, פיתוח תשתיות, שיווק מגרשים ובניית ווילות פאר ובניינים. הגענו לכאן היום עם חברי שדולת ארץ ישראל בכנסת לזעוק את צעקת המדבר שהולך ונעלם ולדרוש מהרשויות: הרשות הפלסטינית מפרה את ההסכמים בבוטות בעזרת מימון אירופי. לא יתכן שמדינת ישראל תמשיך לעמוד מנגד ולא לעשות דבר".
ח"כ אריאל קלנר מהליכוד קרא "לשנות פאזה". "אני אפעל יחד עם חברי השדולה. אנחנו ניקח את הנקודה הזאת וניבחן עליה. יש פה מימון של מדינות זרות, ואירוע ענק בעל השלכות אסטרטגיות."
ח"כ עמית הלוי מהליכוד כי אינו מופתע מפעילות הרש"פ בשטח, "הרש"פ מפרה בגסות את ההסכם, הם מפרים באופן סדרתי את הסכמי אוסלו מהרגע שחתמו. יש לנו ציפיות מעצמנו ואנחנו אכן חייבים לעצור באופן מיידי את ההשתלטות על מדבר יהודה, שיוצרת רצף פלסטיני מירושלים לחברון ומהווה סכנה אסטרטגית למדינה.
במקביל עלינו לחבר את גוש עציון לים המלח ברצף של התיישבות יהודית".
ח"כ אוהד טל אמר "המציאות משתנה לנו מול העינים. אנחנו במערכה מול אויב שיודע מה רוצה מעצמו וכיצד להתקדם. אם לא נעבוד מהר עוד חצי שנה נגלה מציאות אחרת. נעבוד קשה כדי לשים את זה על השולחן ולטפל ולכן אנחנו כאן".
ח"כ אתי עטיה התחייבה לפעול בהקדם "בכלים הפרלמנטריים העומדים לרשותנו. נמשיך לפעול למען עם ישראל, ארץ ישראל וחיזוק ההתיישבות".
כאמור, בחודשים האחרונים מקימה הרשות הפלסטינית עיר ערבית חדשה בשמורה ההסכמית בניגוד גמור להסכמי אוסלו שנחתמו עם מדינת ישראל. הערבים מפרים באופן בוטה את מה שהוסכם בהסכמי וואי, אשר במהלכם הועבר שטח C לשליטה אזרחית של הרשות (שטח B) והוסכם שישמר כשמורת טבע.