בעוד צה"ל ממשיך לאגור כוחות סמוך לגבול עם עזה וממתין להוראה מהדרג המדיני, ב"וושינגטון פוסט" ניסו לשרטט כיצד תיראה הפלישה הישראלית לעזה ומהם הסיכונים המרכזיים איתם יצטרכו חיילי צה"ל להתמודד.
רפאל כהן, מדען פוליטי בכיר ב"מכון ראנד" האמריקאי המייעץ לממשלות וגופים ציבוריים בנושאי מדיניות וביטחון, אמר ל"וושינגטון פוסט" כי על מנת למוטט את שלטון החמאס בעזה צפוי לצה"ל מאבק ארוך ומתיש.
"בעיקרון מה שהישראלים מכוונים אליו הוא שינוי משטר מוחלט בעזה, המהווה שינוי בולט מהמבצעים הקודמים. אם אתה רוצה לעקור את החמאס, זה יימשך הרבה יותר מ-50 ימים כמו מבצע צוק איתן", אמר כהן.
האנטליסטים של "וושינגטון פוסט" ציינו כי חיילי צה"ל יצטרכו להילחם בתוך שטח צפוף ומול מחבלי החמאס שהתכוננו במשך זמן רב לפלישה ישראלית קרקעית לעזה. הפצצות חיל האוויר הישראלי על עזה עלולות דווקא לשמש את מחבלי החמאס שיוכלו למצוא מסתור בין הריסות בניינים ומשם לנסות ולפגוע בחיילים.
"אנשי החמאס יכולים גם לנסות להסיט את כוחות צה"ל לאזורים שחמאס מילכד באמצעות חומרי נפץ. צה"ל עשוי להפעיל טקטיקה משולבת תוך שימוש בחיל רגלים, שריון וגורמי תמיכה אחרים כדי להתגבר על האויב. חמאס יכול למקם את לוחמיו בנקודות כמו מבנים כבדים עשויים בטון ופלדה. מבנים אלה עשויים לאכלס אזרחים או בני ערובה", מציינים ב"וושינגטון פוסט".
לדברי העיתון "האיום על חיילי צה"ל יכול להגיע מכל מקום" וחמאס ינסה להשתמש במל"טים מתאבדים וכן בדאונים שיוכלו לצפות בתנועת החיילים או להטיל חומרי נפץ. החמאס גם ינסה להציב צלפים בקומות העליונות של בניינים, כאשר החמאס כבר הכין מעברים בין בניין לבניין על מנת לאפשר למחבלים להתנייד.
"כלי רכב משוריינים יהיו חשובים כדי לספק כיסוי וכוח אש לחיל הרגלים, אך הם יכולים גם להיות מוגבלים על ידי רחובות צרים ולהיות פגיעים לנשק נ"ט. בסופו של דבר, מטרות רבות עשויות להיות ניתנות להשגה רק עם לוחמת חי"ר באזורים מיושבים, המחייבים את החיילים לעבור מדלת לדלת ומקומה לקומה כדי לפנות מבנים", נכתב בניתוח של העיתון.
גם המנהרות שחפרו אנשי החמאס יהוו מטרה עבור צה"ל, שינסה על פי האנליסטים של "וושינגטון פוסט" להשתמש ברובוטים על מנת להקטין את הסיכון לחיילים.