
דובר צה"ל הודיע לאחר השעה שבע בבוקר כי חמאס הפר את ההסכם ובנוסף ירה לעבר שטח מדינת ישראל, "צה"ל חידש את האש מול ארגון הטרור חמאס ברצועת עזה".
דובר צה"ל מסר כי מטוסי קרב תוקפים מטרות של חמאס ברצועת עזה. גורם מדיני צוטט "חוזרים ללחימה בכל הכוח, לא מתקיים משא ומתן על שחרור חטופים".
משרד ראש הממשלה מסר "ארגון הטרור חמאס-דאעש הפר את המתווה ושיגר רקטות לעבר אזרחי ישראל. עם החזרה ללחימה נדגיש: ממשלת ישראל מחויבת להשיג את יעדי המלחמה. לשחרר את חטופינו, לחסל את החמאס ולהבטיח שעזה לעולם לא תהווה עוד איום על תושבי ישראל".
במקביל נמסר כי פיקוד העורף מחמיר את ההנחיות. לפי העדכון, ברוב יישובי גוש דן והשפלה ניתן לקיים פעילות חינוכית רק במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.
ב-CNN דווח הבוקר כי נמשך המשא ומתן לשחרור חטופים נוספים מידי חמאס, זאת ברקע הפרת הפסקת האש והמשך הלחימה.
בתוך כך במהלך הלילה שירות בתי הסוהר שחרר 30 מחבלים פלסטינים, במסגרת הפעימה השביעית של עסקת החטופים. בהתאם להסכם, שב"ס שחרר 3 אסירים על כל חטוף ששוחרר משבי חמאס ברצועת עזה.
מחבלים ששוחררו הגיעו לרמאללה, שם התקבלו על ידי פלסטינים שאחזו בדגלי חמאס. מקבלי הפנים חיבקו את האסירים, וקראו קריאות "אללה הוא אכבר".
אתמול אחר הצהריים שוחררו מלב העיר עזה מייה שם בת ה-21, שנחטפה ממסיבת הטבע ליד רעים, ועמית סוסנה (40) שהתחבאה בארון בממ"ד בכפר עזה. לפני חצות הועברו לידי הצלב האדום גם עאישה אל-זיאדנה (בת 17) ואחיה בלאל (18) שנחטפו מחולית; ונילי מרגלית (40), שני גורן (29), אילנה גריצ'בסקי (30), וספיר כהן (29) שנחטפו מניר עוז.