
שרויים באופוריה של ניצחון - כך תוארו לאחרונה בכירי החמאס השוהים בחו"ל. מצב הרוח המרומם הביא להרמת גבה בארץ ולטענה כי עוד לא נפל להם האסימון.
חיילי צה"ל עושים ברצועה כבתוך שלהם, תוך הרג מסיבי של מחבלים, הרס בקנה מידה חסר תקדים וכרסום הולך וגובר בשלטון המקומי. זאת ועוד, עשרות שבויים חזרו ארצה לאחר תקופה יחסית קצרה תוך הפעלת לחץ כבד על האויב ומיתון משמעותי בתמחור אליו הורגלנו מעסקאות הקודמות.
תיעוד החטופים השבים מרגש את כולנו ובצדק. יעד המלחמה מתקדם יפה מזווית המבט הישראלית, מדוע אם כן מחייכים ראשי החמאס? יחיא סינוואר ידוע כדובר עברית שוטפת ללא מבטא, וייתכן כי כאן קבור הכלב. בכירי החמאס מיטיבים לזהות את הלך הרוח העמוק בקרב החברה הישראלית כמו גם הערבית ומבינים כי התמונה ורודה יותר ממה שיכלו לצפות.
הם מבינים שלאחר הטבח והזוועות חסרות התקדים כל תוצאה מלבד מחיקה מהירה של רצועת עזה מהווה הישג וכי עצם שתיקתם של ארגוני זכויות האדם ואי יציאת מעצמות העולם למלחמה נגדם היא ניצחון. ברור להם שצה"ל יכול להפוך את רצועת עזה לאבק, אך מגדיר את החמאס כאויבו היחיד תוך התעלמות מיתר שונאי ישראל שבמרחב וסיכון חייליו בהכוונת קוד אתי מעוות היא הישג מרשים.
גם הצבת משוואה המניחה את שחרורה של הפעוטה אביגיל עידן ששני הוריה נטבחו על ידם מתוך תנאי רעב ללא גישה למקלחת וללא מידע על גורלה כשווה בערכה לשחרורם של שלושה מחבלים צמאי דם שנהנו מסלמון ופיתות טריות ללא הגבלה היא הישג תודעתי מבריק.
הולכתם של השבויים בליווי חמושים תוך יצירת תחושת שוויון בין עוצמתו הארגונית של החמאס אל מול זו של צה"ל והשארתם של למעלה ממאה חטופים ללא אופק להחזרתם היא הצלחה תודעתית. העובדה כי מלבד המחבלים השבים לחזית, זוכה האויב לימי שקט יקרים ולטור בלתי נגמר של משאיות עטופות ברזנט המסתיר, השד יודע מה בשעה שבכיריו נהנים מחסינות הרחק מגבולות הרצועה גם היא מהווה ניצחון.
גם הרצינות בה ישראל עמדה בהתחייבויותיה ויישרה קו עם התנהלות החמאס שלא הפסיק להתל, לשקר, למתוח גבולות ולתמרן תוך כדי ביצוע העסקאות היא סיבה נהדרת נוספת לחיוך רחב. האויב יודע שהמאבק האמתי הוא מאבק של רוח ומבין שגם בעשור השמיני לחייה ותוך סכנה קיומית, ישראל מתחילה לבסס שליטה ברצועה, אך אין לה בהירות על עצם הצדקת קיומה במרחב שבין הים לנהר.
הקוד האתי והמוסר שמנהל אותה לא מצליח לייצר את תעצומות הנפש הנצרכות בכדי לקיים חיי עם תקינים בארץ אהבתו. במצב הזה היא תמשיך להוות טרף קל בג'ונגל המזרחי תיכוני, וזו סיבה טובה לצחוק מהדהד. בימים אלו מוכיח עם ישראל את סגולתו וממלא את הארץ במעשים מפעימים של חסד גבורה מסירות ואמונה, ביום בו נשוב להתאחד תחת מכנים משותפים אלו נתמלא בבהירות ובעוצמה האופיינית לנו ונוכל בעזרת ה' לחייך בעצמנו חיוך גדול של רווחה.