בבתים רבים בישראל נוהגים לאכול בסעודת שישי המון סלטים טריים מבושלים ומטוגנים, כמו 'שניצל חציל'.
השבת הקרובה היא שבת חנוכה ואנחנו לא יכולים לוותר על הטיגונים ועל מאכלי החג, מצאנו פתרון מושלם המשלב בין החציל הקלאסי ללביבה המסורתית.
דבר ראשון תקנו עוד שמן ;)
מצרכים:
- 2 חצילים גדולים (עדיפות לחצילים קלים ללא גרעינים)
- 2 ביצה
- כוס פירורי לחם
- 2 תפוחי אדמה קטנים
- מלח
- אבקת שום
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
ראשית נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בסיר עם מים חמים למשך 20 דקות
לאחר מכן נמעך את תפוחי האדמה למעין 'פירה' עם מעט שמן
נוסיף לפירה את אבקת השום והמלח ונערבב לאיחוד
נפרוס את החצילים לפרוסות דקות בעובי של כ-1/2 סנטימטר
נמרח שכבה יפה של הפירה על פרוסת חציל ומעליה נניח פרוסה נוספת
נטבול את הסנדוויץ' הזה בביצה ומיד לאחר מכן בפירורי הלחם
נחמם מחבת עם שמן עמוק על חום בינוני-גבוה ונטגן עד להזהבה
ניתן לאכול קר בסעודת שבת, או לנשנש מיד מהטיגון.
חג שמח וטעים!
שבת שלום