
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עצר מתקפת מנע של ישראל על חיזבאללה. ה"וול סטריט ג'ורנל" מצטט מקורות הטוענים כי ישראל קיבלה מידע מודיעיני ולפיו מחבלי חיזבאללה מתכננים לחדור לשטח ישראל כחלק ממתקפה רב זירתית, ותכננה לפתוח במתקפת מנע נגד חיזבאללה.
המודיעין האמריקאי סבר כי המידע שהיה בידי ישראל "לא היה אמין" והנשיא ביידן מיהר להתקשר לנתניהו ב-11 באוקטובר ובשיחה שארכה לפחות 45 דקות הפציר בו שלא לפתוח במתקפה נגד חיזבאללה. ביידן הזהיר את נתניהו כי מתקפה כזו תוביל להתפרצות מלחמה אזורית גדולה.
המקורות טענו בפני ה"וול סטריט ג'ורנל" כי " מטוסי קרב ישראליים היו באוויר והמתינו לפקודות כאשר ביידן שוחח עם נתניהו ב-11 באוקטובר ואמר לראש ממשלת ישראל לסגת ולחשוב מה ההשלכות של פעולה כזו".
מאז אותה שיחה מתמקדים רבים מהמאמצים של הממשל האמריקאי בניסיונות למנוע הסלמה בצפון, ולצורך כך הודיע הממשל זמן קצר לאחר פרוץ המלחמה בעזה על שליחתן של שתי נושאות מטוסים וצוללת גרעינית למי הים התיכון, בניסיון להרתיע את החיזבאללה.
גם הקמת הקואליציה הבינלאומית נגד החות'ים נועדה למנוע התדרדרות של המצב למלחמה אזורית במידה וישראל תחליט לתקוף בעצמה את החות'ים. המקורות שהתראיינו ל"וול סטריט ג'ורנל" מדווחים כי ארה"ב קיבלה את האינדיקציה הראשונה כי ישראל מתכננת מתקפת מנע נגד חיזבאללה בתאריך 11 באוקטובר בשעה 6:30 בבוקר שעון וושינגטון. גורמים ישראלים הודיעו בדחיפות לבית הלבן כי הם מאמינים שחיזבאללה מתכנן מתקה וחדירה לישראל וביקשו תמיכה אמריקאית.
זמן קצר לאחר מכן התכנסו בדחיפות ראשי מערכות המודיעין בארה"ב, כולל ראש ה-CIA ויליאם ברנס, מזכיר המדינה אנתוני בלינקן, שר ההגנה לויד אוסטין ועוד, על מנת לדון בתוכנית הישראלית לפתוח במתקפה נגד חיזבאללה. בסיום הדיון הוחלט כי המודיעין שבידי ישראל אינו תואם לזה שבידי המודיעין האמריקאי.
המידע הועבר לנשיא ביידן, שהחליט להתקשר לראש הממשלה נתניהו ולהפציר בו שלא לפתוח במתקפת המנע בצפון. בסיום השיחה הודיע נתניהו לביידן כי ידון עם חברי הקבינט בנושא. לאחר עוד שש שעות של דיונים ושיחות טלפון רבות, החליטו גורמים בישראל לסגת מההחלטה לבצע מתקפת מנע נגד חיזבאללה.