אולפני תאגיד השידור הציבורי
אולפני תאגיד השידור הציבוריצילום: מרים אלסטר, פלאש 90

חברי כנסת מהקואליציה שהעלו שאלות בוועדת חוץ וביטחון בפני נציגי צה"ל הוצגו על ידי התאגיד כמי שתקפו את אותם נציגים בשל הביקורת על התנהלות המלחמה.

בחשבון ה-x של כאן חדשות הובאו הציטוטים מהדיון תחת הכותרת "מתקפה על נציגי צה"ל בוועדת חוץ וביטחון", מה שגרם לגולשים רבים לתהות האם אסור לנבחרי ציבור למתוח ביקורת או לדרוש תשובות מצה"ל, בעיקר לאחר השבעה באוקטובר.

בדיון שאל ח"כ עמית הלוי (הליכוד) את נציגי צה"ל, "איך אתם לא עושים חשבון נפש על כל הטעויות שעשיתם? המודיעין הישראלי מטעה את ראש הממשלה ומקבלי ההחלטות, הערכות שלכם שגויות מהיסוד. התוכנית המבצעית שגויה".

ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית) הוסיפה כי "יותר מדי מתחשבים בתושבי עזה. אני מקבלת עדויות על חיילים מתוסכלים.

‏‎‎ארגון 'תורת לחימה' הגיב ותהה, "אם לשאול שאלות זה נקרא 'מתקפה', אז איך קוראים למה שאתם עושים בתקשורת למרואיינים שלכם מהצד הימני של המפה?"

בהמשך ‏הוסיפו בארגון, "תקשורת השמאל ממשיכה את הקונספציה. אסור לשאול את נציגי צה"ל שאלות בוועדה מקצועית בכנסת 'מתקפה!'. שיא הצביעות- כשיש כשלים התקשורת מאשימה את הממשלה ואת הדרג הצבאי פוטרת מאחריות".

עו"ד יצחק בם הגיב לציוץ, "פשוט אסון. נבחרי ציבור מבקרים את הגנרלים ודורשים מהם תשובות במקום לשתוק ולהצדיע".

יועץ התקשורת אריק בן שמעון כתב, "‏אוי ווי שאלו את הקדושים שאלות... 'מתקפה'. נגמרו הימים של לפני 7.10 בהם מצדיעים ושותקים לכל אמירה של קצין".

‏פעיל הימין אלישע ירד הוסיף, "לא נמאס לכם כבר לאתרג את הגנרלים הכושלים האלה שממשיכים באותה מדיניות שהביאה אותנו למצב הזה?"

לדבריו, "ועדות הכנסת נועדו בדיוק בשביל שנבחרי הציבור יוכלו לפקח על הנעשה במערכות המדינה, ומתפקידם לשאול שאלות קשות, לאתגר ולדרוש תשובות. כן, גנרלים יקרים, יש גם דבר כזה. לא הכל זה ראיונות מלטפים של כתבי חצר מטעם".