לא לעצור לרגע
לא לעצור לרגעצילום: דוברות גוש עציון

בגוש עציון מציינים הבוקר (שישי) את מאה הימים למלחמה בצעדה ובעצרת אותה יזמו התושבים מנווה דניאל בשיתוף המועצה, מתנ"ס גוש עציון, המועצה הדתית, קרן גוש עציון והישובים על דרך האבות נווה דניאל, אלעזר, ראש צורים ואלון שבות.

בעצרת בסיום הצעדה נשא דברים ראש מועצת קריית ארבע אליהו ליבמן שבנו אליקים חטוף בעזה.

בדבריו הוא חיזק את המשתתפים ואמר "אין לי ספק שבע"ה נראה את התקווה והגאולה, חייבים לרומם את הרוח של עם ישראל וחייבים גם לנצח ולא לעצור לרגע את המלחמה הצודקת ולהאמין בצדקת דרכינו."

ליבמן פנה לחיילי צה"ל ואמר "בשם משפחות החטופים , אתם עושים עבודת קודש, צריך להחזיר לנו את החטופים בדרך של קידוש ה' ולא בדרך של חילול ה'. בדרך שלא יהיו עוד לעולם רציחות וחטופים לעם ישראל. אנחנו רוצים את החטופים כמה שיותר מהר, אבל יש לנו אחריות על בטחון עם ישראל לדורות הבאים ובשביל זה לא עושים עסקאות עם האויבים, את האויבים משמידים".

הדר בן אליהו ווייס, מנווה דניאל מיוזמות האירוע מספרת כי יזמה את הצעדה מתוך תחושת שותפות גורל עמוקה עם אחינו ואחיותינו החטופים אשר נמצאים בעזה מעל ל- 100 ימים ובמטרה לחזק את חיילי צה"ל וכוחות הביטחון הלוחמים בגבולות ומגנים על הישובים.

"הכוח שלנו זה היחד, האחדות כולנו מייחלים לחזרתם המהירה של החטופים ומתפללים לשלומם של הפצועים והחיילים, אנחנו כאן, הרוח שלנו איתנה וחזקה וממשיכים קדימה, מרימים את הראש עד הניצחון ומחזקים את ידיהם של חיילנו וכל כוחות הביטחון אשר מחרפים נפשם למען עם ישראל".

שלמה נאמן, ראש מועצת גוש עציון הוסיף "הבחירה לצעוד בנתיב האבות מסמלת את דרך אבותינו שצעדו בגאווה ובנחישות במטרה לרשת את הארץ. דרך האבות מאגדת בתוכה את ההיסטוריה של גוש עציון ותקומתו. דרך הצעידה אנו מתחברים לנצח ישראל ובהגעה ובעצרת באלון הבודד אנו מתחברים להיסטוריה של גוש עציון ושמרשתו שחשובה כל כך בחיזוק רוח שלנו בימים אלה".