זה מספר חודשים שהתחושה בקרב תושבי ארמון הנציב היא שמישהו שכח אותם. עבודות תשתית המכסות את שטח השכונה כוללות את הצרת כבישי השכונה באופן ניכר ויוצרות עומסי תנועה קשים בשעות הלחץ.
עבודות התשתית החלו בתקווה גדולה, אך מהר מאוד תושבי ארמון הנציב הבינו את גודל האסון התחבורתי שנפל בחלקם:
- שבילי אופניים רחבים, שאינם מתאימים לתנאים הטופוגרפיים של השכונה, הצרו את הכביש באופן משמעותי וגרמו לעצירת תנועה מוחלטת בהורדת והעלאת נוסעים.
- הפקעת החניות מאזור בית ספר "קשת" ובית הכנסת "שערי עזרא" מסכנת את משתמשי הדרך - רובם הגדול תלמידי בית ספר ואוכלוסייה מבוגרת - ויוצרת פקקי ענק ומפגעים בטיחותיים קשים.
- הסטת מסלולי לימודי נהיגה רבים אל תוך השכונה.
- תשתית הכבישים הלקויה בכל השכונה יוצרת מאות נזקים עקיפים לכלי הרכב והופכת את חווית הנהיגה בשכונה לבלתי נסבלת: השארת בורות הנובעים מבניית הכבישים ודרכים לא סלולות בצורה רשלנית- גם כשנדמה שהעבודות על המקטעים הרלבנטיים הסתיימו.
- הפקעת חניות מתושבי השכונה, שבוקר אחד התעוררו, וללא הודעה מוקדמת, נלקחו מהם החניות הקרובות לביתם, וכעת הם נדרשים להחנות במרחק רב מבתיהם.
כל אלו הפכו לשיח מטריד בין תושבי השכונה ואפילו הוביל להסלמה בסכסוכי שכנים באזור.
ש', תושב השכונה, גילה בוקר אחד, לתדהמתו הרבה, כי צמיגי רכבו נוקרו על ידי אחד משכניו רק כי, לטענת השכן, חנה לו בחנייה. הוא הגיש תלונה במשטרה אך לש' אין הרבה תקווה, הוא עדיין חושב שמקרים אלו יחזרו שנית. "חיינו הפכו לסיוט, ביום בהיר הופקעו חניות צמודות לביתי. כיום מספר רב של דיירים נאלצים להסתדר עם חניות בודדות או להחנות את רכבנו במרחק רב מהבית, לא ככה מתנהגים לתושבים משלמי מסים".
בבואה של העירייה להנגיש את ארמון הנציב לקראת מסלולי תחבורה ציבורית ואופניים, היה עליה לקיים בהדרגה מספר שלבים שהיו מקלים על בעלי הרכבים בשכונה. תכנון מקדמי טוב יותר, תוך התחשבות במאפייני השכונה המורכבים, היו מביאים לתוצאה טובה בהרבה מהמצב הקיים.
הכשרת עתודת חנייה צמודה לבית הספר והגנים הייתה פותרת את מצוקת החנייה וסכנת הורדת הנוסעים הקיימת באזור. אמנם הכשירו את הקרקע, אך למטרת ריכוז חומרי בנייה שבקלות יכלו לרדת לאזור הוואדי הסמוך ומשתמשי הדרך היו זוכים לרחבת חנייה בטוחה ורחבת היקף. מי שמכיר את ארמון הנציב, הכבישים בשכונה רחבים דיים כדי להספיק גם לשבילי אופנים וגם לחנייה וגם למעבר של הולכי רגל, עם מעט מחשבה העבודות והכנות התשתית היו עוברות בצורה הרבה יותר קלה.
ואם חשבנו שדי בכל אלה, אז נדמה שכל ירושלים החלה ללמוד נהיגה בשכונת ארמון הנציב. עשרות רכבי נהיגה מאיטים באופן יומיומי את תנועת כלי הרכב בשכונה בשעות הבוקר והצהרים ויוצרים מטרד תחבורתי רחב היקף. השמועה מספרת שהוציאו אותם משכונה אחת והעבירו את ה"נדוניה" לשכונת ארמון הנציב, כנראה שבירושלים מתמודדים עם בעיות בהסטתם ממקום למקום. הפעם ארמון הנציב על הגריל.
ניתן לפתור את כל המפגעים בתכנון יסודי, בשיתוף פעולה מלא עם תושבי השכונה ובהתחשבות במאפייני שכונת ארמון הנציב. אולי שכחו אותנו, אבל תושבי השכונה מקבלים תזכורת כל בוקר, צהרים וערב שהם חייבים לשתף פעולה, להציף את מצוקות התחבורה ולדרוש פתרון מידי מגורמי התכנון ומעיריית ירושלים.
הכותב הוא איש עסקים ומועמד סיעת "הליכוד ירושלים" למועצת העיר ירושלים