טנזיה הוא מאכל המזוהה עם המטבח המרוקאי. הטנזיה מורכבת מפירות יבשים, אגוזים ואורז, או קוסקוס.
לעיתים בתוספת של בשר בקר, כבש או עוף בתוכה.
בין הפירות שבהם מקובל להשתמש נכללים: תאנים, שזיפים, צימוקים, תמרים ומשמשים. ניתן להוסיף אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים וצנוברים. יש המוסיפים גם בצל מטוגן. נהוג לאכול את המנה בראש השנה היהודית ויש האוכלים אותה בט"ו בשבט.
טנזיה מתאימה גם כתוספת לתבשילי עוף ופרגית, ותבשילי בשר מזרחיים.
מצרכים:
- 3 בצלים בינוניים קלופים פרוסים דק
- 2 כפות שמן זית
- חופן חמוציות
- חופן צימוקים
- 7 משמשים מיובשים
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- חופן שקדים שלמים טבעיים
- חופן קטן אגוזי מלך חצויים
- חופן קטן אגוזי קשיו
- 1 מקל קינמון
- כף שטוחה כורכום
- מלח ופלפל שחור
- כף סוכר חום
- 4 כפות סילאן טבעי
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים עם הסוכר והשמן בסיר רחב ושטוח בלהבה בינונית.
מערבבים מידי פעם בערך 10 דקות, עד שהבצלים מזהיבים.
מוסיפים את כל האגוזים והפירות היבשים ואת הכורכום והקינמון. מזלפים מעל את הסילאן, מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
כל 5 דקות מערבבים בעדינות ואם נראה שהסיר מתייבש מוסיפים מעט מים.
המרקם הסופי הוא בין ריבה לבין תבשיל – לא צריך להיות מוצק אך גם לא נוזלי מדי.
מתבלים את הטנזיה בסוף הבישול במלח (בערך כפית שטוחה) ופלפל שחור בנדיבות.
מומלץ להגיש לצד אורז/קוסקוס של אמא :)
בתאבון!
שבת שלום!