אין כמו תבשיל ירקות חם בערב חורפי ישראלי.
בתבשיל הזה אין חוקים, כל ירק יתקבל בברכה, העיקרון הוא לבשל את כולם בקדירה אחת ולהנות מתוצאה מופלאה.
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל
כל ירק שתרצו:
- תפו"א
- בטטה
- גזר
- קישוא
- חציל
- בצל לבן
- שורש סלרי
- שורש פטרוזיליה
- פלפל כתום/צהוב
אופן ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות גדולות בגדול שווה
לטגן בסיר רחב עם מעט שמן זית כ 4-5 דקות
להוסיף פפריקה מתוקה, שום גבישי, מלח ופלפל שחור
נוסיף כף רסק עגבניות ונערבב היטב עד שכל הירקות מקבלות צבע, נוסיף מים חמים עד לכיסוי של הירקות, נבשל במכסה סגור 15 דקות,
נערבב היטב ונכסה הפעם רק שלושת רבעי מהסיר כך שהתבשיל יתבשל טוב, אך המים יתאדו מעט.
לאחר 10 דקות נגיש עם מעט טימין/רוזמרין טרי
בתאבון