לוחמים בעזה
לוחמים בעזהצילום: דובר צה"ל

השר לשעבר חיים רמון מעריך כי לצה"ל לא יהיה מנוס מאשר להקים ממשל צבאי זמני בכל אזור שנכבש על כוחות צה"ל.

בראיון ל-103FM אמר רמון כי "הבעיה בסיוע ההומניטרי זה לא ההגעה שלו, אלא החלוקה שלו. מי לוקח את השליטה על החלוקה? מי ששולט בחלוקה ישלוט בעזה. זאת הבעיה. כרגע מי ששולט בחלוקה, ברובה, לאן שמגיע הסיוע ההומניטרי, זה החמאס".

"כאשר אתה כובש שטח אתה אחראי לאוכלוסייה. כרגע זה או אנחנו או החמאס, מי שיחלק ישלוט באוכלוסייה. כי אם אני צריך לקבל לחם למשפחתי ומי שנותן לי את הלחם זה החמאס, הוא ימשיך לשלוט אזרחית. למוטט את החמאס אזרחית זה לא פחות חשוב מלמוטט את החמאס צבאית. אנחנו עושים, ממוטטים אותו צבאית, לא סיימנו, אבל אנחנו עובדים בזה", מדגיש רמון.

לדבריו, "לפני חודש הייתה הזיה שניתן את זה לסוחרים פלסטינים שיחלקו את הסיוע הזה ויהיו חמושים. זה לא חמושים, זה כנופיות פשע שחלקן השתתפו בטבח שבעה באוקטובר, וגם יש חטופים, מעט אומנם, אבל בידיהם עד היום. לכן אלה הזיות, לא יהיו כנופיות כאלה. אי אפשר לברוח מההחלטה הקשה. אני ראיתי שגדעון סער קרא לזה שליטה הומניטרית. מה שצריך לעשות, זה להבין שכמו שאנחנו מסכנים את חיילנו על מנת להרוג מחבלים, אין ברירה צריך להסתכן ולהקים את המערכת הזו. יש לנו הרבה ניסיון בה".

"אנחנו שולטים ביהודה ושומרון בצד הצבאי, וטוב שכך, וכך צריך להיות גם בעזה. במקביל לזה, אנחנו באים לארה"ב ואומרים 'החמאס משתלט, אנחנו רוצים למוטט אותו. אנחנו עם הקמת הממשל הצבאי הזמני, אנחנו קוראים לכם ולמדינות ערב להתחיל בתוכנית של למי אנחנו מעבירים את השלטון הצבאי הזה הזמני, ואתם תעשו את זה'. אנחנו הולכים לארה"ב, למדינות ערב המתונות, כולל מצרים. ממשל צבאי זמני משתלט על חלוקת הסיוע כדי למוטט את החמאס, במקביל הולכים לארה"ב, למדינות ערב המתונות, שהן יעשו את מה שהן צריכות לעשות, ואז הן יחליטו איך יהיה הממשל בעזה", הוסיף רמון.

"להערכתי, הוא יתבסס על רשות פלסטינית בפיקוח של מדינות ערב המתונות. יש שם כשלושים אלף פקידים של הרש"פ שקיבלו משכורת, הם עסקו בעניינים אזרחיים - זה לא קשור לעניין הפוליטי בכלל. איך צה"ל נכנס היום לכל מקום שהוא רוצה ביו"ש? אין שום מניעה מצה"ל היום, והרשות מטפלת במים, בביוב, בכל הדברים האלה" סיכם.