
ארה"ב, יחד עם עוד 16 מדינות שאזרחיהן נחטפו לעזה ב-7 באוקטובר, מפרסמות קריאה משותפת לשחרור החטופים ולהיענות לעסקה שהוצעה על ידי המתווכים.
"אנו קוראים לשחרור מיידי של כל החטופים הכוללים גם את אזרחינו. גורל החטופים והאזרחים בעזה מהווה דאגה בינלאומית. העסקה שעל השולחן תביא להפסקת אש מיידית בעזה ותאפשר הכנסת סיוע וסיום העוינות. תושבי עזה יורשו לשוב לבתיהם", נכתב בקריאה של הנשיא ביידן אליה הצטרפו מנהיגי ארגנטינה, אוסטריה, ברזיל, בולגריה, קנדה, קולומביה, דנמרק, צרפת, גרמניה, הונגריה, פולין, פורטוגל, רומניה, סרביה, ספרד, תאילנד ובריטניה.
בנוסף הועבר בה מסר לארגון הטרור העזתי. "קוראים לחמאס לשחרר את החטופים. הבה נסיים את המשבר כדי להביא שלום וביטחון לאזור".
גורם בכיר בממשל ביידן ציין כי עד כה חמאס הוא זה שדחה כל הצעה לשחרור החטופים. "סינוואר הוא האיש שאומר כן או לא - והוא אמר לא. היו מספר פעמים שבהם המו"מ רשם התקדמות גדולה בחוץ עם מנהיגי חמאס שגרים במלונות פאר, אבל סינוואר הוא בסופו של דבר מקבל ההחלטות וכאשר השאלה הגיעה אליו, אם יחתום או לא - וסינוואר חי עמוק מתחת לאדמה כשתושבי עזה סובלים - התשובה שהגיעה אישית מסינוואר הייתה לא"
לדבריו "נעשה צדק עם סינוואר. הוא בסופו של דבר מקבל ההחלטות, כך החמאס עושה עסקים - והוא דחה את העסקה ובכך הוא מתעקש להחזיק את החטופים".
הגורם התייחס גם לסרטון אותו פרסם חמאס עם אות חיים מהחטוף הירש גולדברג-פולין. "קיבלנו אותו ביום שני ואנו מנתחים את זה עם המומחים שלנו. זה מאמץ יומיומי שלנו".
הגורם הבהיר כי "זה לא נכון שישראל היא שמערימה קשים" במגעים להפסקת אש, והוסיף "ההסכם הנוכחי מאפשר כניסה לא מוגבלת של אזרחים חזרה לצפון הרצועה, אבל אלו עדיין אזורי לחימה וצריך הפסקת אש כדי לאפשר מעבר. אם יהיה שחרור נשים חולים ופצועים אז יווצרו תנאים שיאפשרו כניסה של אזרחים לצפון הרצועה".