
יו"ר הימין הממלכתי ח"כ גדעון סער התייחס בפתח ישיבת הסיעה היום (שני) להמשך המלחמה ולמצב ברפיח.
"מרפיח נורו אתמול טילים למרכז הארץ, קרוב ל-8 חודשים אחרי ה-7 באוקטובר. ברפיח מוחזקים חטופים ישראלים. אין מדינה בעולם שלא הייתה פועלת במקום הזה בתנאים האלה. אנחנו נותנים גיבוי מלא לפעילות צה"ל ברפיח. יש להעצימה ולהאיצה!", אמר.
עוד הוסיף: "ישראל לא תוכל להכריע את חמאס – והיא צריכה להכריע את חמאס – ללא שינוי דרך ניהול המלחמה".
"כשהרתענו נגד הדשדוש, שהצבענו על הטעויות, כשאמרנו – המלחמה מנוהלת באופן שגוי והתפטרנו מהממשלה בסופו של דבר בחודש מרץ – היינו בבחינת קול קורא במדבר. היום כולם מבינים את מה שאמרנו לפני חודשים".
"ראשית, נדרשת שליטה בשטח. ללא שליטה בשטח – לא ימוגר החמאס. ללא מיגור החמאס – לא תקום חלופה מקומית לשלטונו. וזה סדר הדברים הנכון. ומי שיברח מהמלחמה – המלחמה תרדוף אחריו! שנית – אמרתי וחזרתי ואמרתי: חמאס מחזיק את כוחו כשלטון ואת עוצמתו מול האוכולוסיה האזרחית. באמצעות השתלטות על הסיוע ההומינטרי הנכנס לעזה. חמאס עושה כסף על כל משאית של סיוע הומניטרית שנכנסת לעזה. זה הדלק שלו. לכן: חובה להוציא את החמאס מהמשוואה הזאת".
סער הוסיף: "אני הצעתי בשעתו ממשל הומניטרי מיוחד. גם כשהיינו בממשלה וגם היום שמעתי את הרעיון של חברות אבטחה פרטיות שייכנסו לאירוע. אולי. אבל זה עדין לא קרה והמצב הקיים לא יכול להימשך. כי אנחנו ביד אחת נלחמים בחמאס וביד שניה מחזקים אותו".
עוד אמר על מעבר רפיח כי "יש כבר דיוחים על תוכנית אמרקנית שלפיה תפעול מעבר רפיח יתבצע על ידי גורמים פלסטינים. אני מזכיר שבעבר דובר על ידי הממשלה ודובריה הרשמיים על העתקת המעבר למקום אחר (כרם שלום) שבו תהיה שליטה ישראלית".
"אפשר גם לשקול מעורבות ישראלית לצד גורמים אחרים. אבל אם לא תהיה כל נוכחות או מעורבות ישראלית במעבר – איך נוכל למנוע את חידוש הברחות הענק של אמלח משטח מצרים לרצועה – מעל ומתחת לאדמה? לא נוכל".
לסיום אמר: "את השאלות האלה חייבים להעלות היום. כדי שלא נחזור לאותה מציאות שבחסותה נבנתה מפלצת הטרור בעזה. אני קורא לשרי הממשלה – תתעוררו! זה באחריותכם".