
בליל ה-6 באוקטובר התרחשה תקלה במערכת הטכנולוגית של 8200, שאמורה לספק מידע דרמטי ואפקטיבי הרבה יותר מהסימים שדלקו על כוונות חמאס.
הכתב עמרי מניב דיווח כי עם זיהוי התקלה חיילים שמתמחים בטיפול בה הוקפצו מהבית. בכיר באמ"ן טוען שהוקפצו מיד, גורם מודיעיני אחר אומר לנו שהם הגיעו רק לאחר 3:00.
הם מצליחים להחזיר את המערכת לתפקוד בשעה 5:00, שעה וחצי לפני תחילת המתקפה. עד שהיא חוזרת לשלוף מידע בזמן אמת וגם לשחזר מידע קודם, המתקפה כבר מתחילה.
מפקד 8200 אמר שהמידע על התקלה הועבר לראש אמ"ן חליווה, לרמטכ"ל הלוי ולראש השב"כ רונן בר. מנגד, בכיר במערך המודיעין טען בפני חבריו שהוא לא קיבל דיווח על כך שהמערכת לא פעילה
תגובת דובר צה"ל: "צה"ל מצוי בעיצומו של תהליך תחקור אירועי השבעה באוקטובר ומה שקדם להם. הטענות המובאות בכתבה נבדקות במסגרת התחקירים. בסיום התחקירים, הממצאים יוצגו בשקיפות לציבור".