הוריו של לוחם גבעתי סמ"ר שילה יוסף אמיר חנכו אתמול (שני) אתר הנצחה 'עין שילה' בסמוך לשכונת "נחלת אסתר" בקדומים.
שילה נפל בפעילות מבצעית על הגנת היישוב קדומים לפני שנה. נוער קדומים החליט להנציח אותו. הם גייסו כספים, ישבו עם מתכננים, חפרו, קדחו, יצקו, הזיעו והקימו בעשר אצבעותיהם את אתר ההנצחה 'עין שילה'.
הם הסבירו את הרעיון בהנצחה באמצעות מעיין: "מקור מים חיים להרבות בו שמחה ואהבת חברים ומשפחה, מקום המסמל יותר מכל קשר לאדמת הארץ ולאחיזתנו בה, מיזם חינוכי-ערכי של נוער היישוב, המלמד אותנו מהי אמונה בצדקת דרכינו, מהי אמונה בנצח ישראל והצדעה לגבורת הלוחמים המגנים על קיומנו כאן ובשומרון בכלל. אתר שיהיה אבן שואבת ליישובי האזור ולכלל עם ישראל, לבוא להתחבר לחבל הארץ המקסים בו אנו מתגוררים".
שלט הפסיפס שיצרה אימו של שילה, אורלי, מבקש להמשיך בדרך של שילה של אהבת החיים. במקום הוקמו דק ופרגולה מוצלת רחבת ידיים, פינות ישיבה ומעיינות מלאכותיים לילדים ומבוגרים.
בטקס נשאו דברים אימו של שילה, יזם הפרויקט ונציג הנוער לביא תורג׳מן, נציג קיבוץ מירב רז בן נון, נציגת התושבים מירב כהן וחבריו לצוות של שילה. הטקס הסתיים בשירת התקווה.



