משפחתו של הלוחם סעדיה יעקב דרעי שנפל בקרב בעזה הגיעה במלאת שבעה לנפילתו לישיבת יפו בה למד כדי לשאת דברים לזכרו לפני העלייה לקבר.
אימו של סעדה ללי סיפרה: "ביקשתי מהרב מאלי שיראה לי את מקום מושבו בבית המדרש. פה בבית המדרש סעדיה לא נפל, סעדיה עלה. הוא ינק את הגבורה משלוש מקורות. המקור הראשון המקום בו הוא גדל, מהבית ואבא שלו, האחים שלו, סבא וסבתא שלו".
היא הרחיבה לספר עליו. "המקור השני- זאת רחלי והילדים מהם ינקת את הגבורה שבקדושה שכל כך אפיינה אותו. היא נתנה לו כוחות ובחר אותה מהכוחות שהיה בה וגם מהחולשות שהיה בה. המקום השלישי זה מפה. מבית המדרש ביפו שאפשר את הגבורה. עם ישראל תמיד ידע מה זאת גבורה ומה זאת קדושה. בגלות זה היה שני דברים שונים וגם היו יחידי סגולה מאז שחזרנו לארץ שידעו לחבר ביניהם"
"אבל היום מה שאנחנו רואים אצל כולכם יש גבורה שיונקת מהקדושה", המשיכה ללי בנאומה. "דור שלם שיש לו ודאות גדולה שהקדושה היא מה שמובילה אותם. כל התורה הארץ ישראלית שהוא למד פורחות עכשיו באוויר ועלינו לתפוס אותם ולחבר אותה אלינו. לאמץ אותם על ליבנו. אני יודעת שיש לכם את הכוחות ואת הרבנים שידעו להנחות אתכם בדרך הזאת".
גם הרב אליהו מאלי, ראש הישיבה, נשא דברים לזכרו. "זכינו שסעדיה למד בישיבתנו בעשר השנים האחרונות. חסרונו מורגש בבית המדרש ובמבט ראשון נראה שלא ניתן למלא אותו. אבל האפשרות שלנו למלא אותו הוא ע"י כך שכל אחד ואחד מאתנו נאמץ את הדברים שהוא הצטיין בהן. אציין 2 נקודות מני רבות שסעדיה הצטיין בהן. כל הוויתו של סעדיה היית בחיוך ובשמחה. המצב התמידי שלו היה בשמחה והדבר השני ואולי גם השלישי שהן קשורים זה בזה, סעדיה היה שקדן וניצל כל רגע. והרבה מזה גם בזכות רחלי אשתו".
"סעדיה לא הסתפק בשתי סדרי לימוד בישיבה אלא המשיך גם לסדר שלישי בביתו בעידוד אשתו. תלמיד חכם תורתו זה הוא ואשתו והיוצא מזה, זה השלישי והיא ההקפדה בהלכה והוא לא היה מעגל פינות ומברר כל דבר עד הסוף ובצורה מדויקת. היה איש של תורה ארץ ישראלית", סיכם הרב.