ישראל החליטה למנות את פרופ' רון שפירא, רקטור המרכז האקדמי פרס, במקומו של אהרון ברק בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג.
ברק ייצג את ישראל בדיונים בתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בטענה שהיא מבצעת בעזה 'פשעי מלחמה'.
במכתב לראש הממשלה נתניהו כתב ברק: "התפטרותי הינה מטעמים אישיים-משפחתיים. אני מודה על האמון שניתן בי".
בראיון לערוץ 7 בעבר התייחס פרופ' שפירא לרפורמה המשפטית ואמר כי ""שראל בוודאי זקוקה לרפורמה כלשהי במערכת המשפט. אני חושב שיש קונצנזוס בדבר הזה ומעטים האנשים שחושבים שהמצב הנוכחי צריך להישאר כמו שהוא".
הוא הוסיף: "הוועדה לבחירת שופטים אצלנו היא אותה וועדה ופועלת באותם כלים גם לגבי בית המשפט העליון וגם לגבי בתי משפט אחרים. הבעיה שאצלנו כל בתי המשפט הם חוקתיים. אם מחר חוק מסויים אינו נאה, לדוגמה, בעיני בית דין רבני מסויים, הוא רשאי להכריז שהחוק בטל. לכן, אצלנו יש מצב שבו שופט, שהוא מבחינה זו מעל המחוקק ויכול לפעול מכוח אותה חוקה שחוקקו אנשים שהם גם המחוקק, לבטל חוקים. זאת למרות שהוא לא נבחר על ידי הציבור ולא נבחר על ידי נבחרי ציבור, אלא על ידי גוף שיש בו גם נבחרי ציבור אבל אינו בשליטה של המערכת הפוליטית".
בעניין הזה שפירא חשב שהפתרון שמוצע ברפורמה ראוי. "הרפורמה המשפטית תשנה את המצב הזה ותקבע שאפשר לבטל חוק רק בבית המשפט העליון וברוב מיוחס בלבד וכן שבחירת השופטים תהיה יותר במתכונת המקובלת בעולם המערבי".
בעניין עילת הסבירות, העריך שפירא, כי אין צורך אקוטי בחקיקה בנושא. "אני אישית מתנגד לביטול עילת הסבירות. אם אמרתי לגבי בחירת שופטים שמדינת ישראל היא חריגה בעולם ומן הראוי שניישר בעניין הזה - עילת הסבירות היא מאוד מקובלת. ביטול מעשי מנהל בעילות עמומות ומופשטות זה דבר מאוד מקובל בשיטות משפט דמוקרטיות. אנחנו לא רוצים שהחלטות של פקיד יהיו מעשה עשוי שאי אפשר לדון בו".