
יוני כהן, אחיו של דוד (דידי) כהן, שנפל בקרב לפני כ-39 שנה והוריו נאבקו, ללא הצלחה, לרשום הי"ד על קברו, אומר בשיחה עם ערוץ 7 כי לאור ההחלטה החדשה הם מתכוונים לשנות את הכיתוב במצבה.
"בשעה טובה נעשה הצדק והדבר הנכון. כבר שנים לא עסקנו בנושא אלא שלפני כמה שבועות התעוררה הבקשה של משפחת יודקין אשר על פרסומה שמענו בערוץ 7 ובעקבות כך יצרתי איתם קשר והצעתי עזרה כי אנחנו עסקנו בכך בעבר", מספר כהן.
הוא מוסיף: "דיברתי עם האימא ציפי ועם עוד בני משפחה, העברנו להם מידע וסייענו להם לחזק את הדרישה הציבורית כי מבחינתנו לעזור להם זה לעזור לכולנו, לכל עם ישראל, זהו הדבר הנכון לעשות. מיד אחרי שהם קיבלו את האישור מבג"ץ דובי יודקין שלח לי הודעה שהמאבק הצליח, שמחנו יחד על ההישג".
יוני מדגיש כי הם מתכוונים לשנות בעקבות ההחלטה את הכיתוב במצבה. "ההורים שלי, הרב אביעזר ורחל כהן, נפטרו והם קבורים בבית העלמין של ההורים שכולים ליד בית הקברות היכן שאח שלי קבור, כאשר אבא שלי ביקש שעל הקבר שלו יכתבו את השם של הבן שלו עם הי"ד, וכך עשינו, כעת נבקש שיעדכנו את המצבה של דידי ויוסיפו הי"ד".
דידי כהן, לוחם בגבעתי ותלמיד ישיבת הר עציון, נהרג במלחמת שלום הגליל. "ההורים שלי ביקשו ממשרד הביטחון להוסיף הי"ד אבל סורבו. באיזשהו שלב הם לא הצליחו לשכנע ואז הוסיפו לוח נוסף עם שמו ובתוספת הי"ד על החלק השוכב של המצבה, אלא שבאישון לילה עקרו את התוספת למצבה.
לאחר מספר שנים היו מי שהגישו בג"ץ להוסיף את התאריך הלועזי על הקבר, דבר שלא היה מקובל אז, וגם לאחר אישור בג"ץ, את הבקשה של ההורים שלי לא קיבלו. אבי פנה לשר הביטחון וח"כים אך המשיך לקבל סירוב. לבסוף הורי הגישו בעצמם בג"ץ ואכן בג"ץ הוציא צו ביניים מדוע לא ירשו לכתוב הי"ד על המצבה, אך האירוע לא הסתיים בכך - משרד הביטחון נלחם נגד ההחלטה ולבסוף הורי שמו לוח קטן נוסף על השוכב של המצבה וזה מה שיש עד היום".