משטרת יפן
משטרת יפןצילום: רויטרס

ארגוני ופעילי זכויות אדם ביפן זועמים על ההחלטה להזמין את נציגי ישראל לטקס לציון הטלת הפצצה הגרעינית על הירושימה.

מדי שנה בתאריך 6 באוגוסט מתקיים בעיר היפנית טקס המציין את הטלת הפצצה הגרעינית על העיר בשנת 1945 יחד עם קריאה ל"קידום השלום העולמי".

הרשויות בהירושימה הזמינו את נציגי ישראל ביפן לקחת חלק בטקס שיתקיים השנה, בעוד נציגי הפלסטינים לא הוזמנו. ארגוני ופעילים של "ניצולי פצצת אטום" זועמים על ההחלטה להזמין את נציגי ישראל לטקס ודורשים לנקוט כלפי ישראל את הצעדים שננקטו כלפי רוסיה ובלארוס בשנתיים האחרונות, שהוחרמו מהטקס עקב המלחמה באוקראינה.

גם בנגסאקי, העיר השנייה שהופצצה בנשק גרעיני, אמור להתקיים טקס דומה והרשויות שם עדיין לא החליטו האם להזמין את נציגי ישראל. "למה להזמין את ישראל אם הם מבצעים פשעים דמויי רצח עם, בדיוק כמו רוסיה ובלארוס? זה מאוד מאכזב שהבקשה שלנו לא נלקחה בחשבון", אמר טצוג'י קומדה,

מנכ"ל ה"קונפדרציה של סובלים מפצצות אטום", אחד הארגונים המתנגדים להזמנת ישראל לטקס, לרשת CNN. הוא סיפר כי הארגון שלח בחודש יוני האחרון מכתב לרשויות בהירושימה בדרישה לבטל את ההזמנה לנציגי ישראל. ארגון אחר, "משמרת הקהילה הירושימה – פלסטין", השיקה בחודש מאי האחרון עצומה מקוונת שקראה שלא להזמין את נציגי ישראל לטקס.

"ההפגנות הגלובליות הנוכחיות נגד ישראל עולות בבירור על אלו נגד רוסיה הן בהיקף והן בתדירות", נכתב בעצומה, שצברה כ-30,000 חתימות.

דובר עיריית הירושימה מסר בתגובה לרשת CNN כי "זה לא מוסר כפול. המדיניות שלנו היא להזמין את כל המדינות. עם זאת, רוסיה ובלארוס הן חריגות בשל הפלישה לאוקראינה. רוסיה ובלארוס אינן מוזמנות כדי להבטיח שהטקס יעבור בצורה חלקה".