ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אחר הצהריים (ראשון) להצעת התיקון לדרך מינויו של נציב שירות המדינה שמעוררת סערה פוליטית.
את ההצעה מוביל נתניהו והיא תאפשר מינוי נציב באמצעות ועדה מייעצת, זאת חרף התנגדות היועצת המשפטית לממשלה.
"מדובר בניסיון לשנות נוהל לבחירת נציב שירות המדינה שהיה קיים מאז קום המדינה", אמר נתניהו והוסיף כי "יש כאן ניגוד של שתי השקפות - החלטת הפקידים או החלטת העם. אנחנו בעד החלטת העם, שבאה לידי-ביטוי באמצעות הבחירה הדמוקרטית של העם בנציגיו".
הוא הוסיף: "רמטכ"ל, ראש שב"כ, ראש מוסד - אלה דברים שבנפשנו, שדורשים יכולת מקצועית גבוהה. ומה יקרה אם הממשלה תמנה מישהו שאינו מוכשר לתפקידים אלה? אז הציבור יחליף את הממשלה, שיכולה לקבוע מינויים חדשים. אין כאן שלטון של פקידים מורמים מעם, שיודעים טוב יותר מהממשלה. אין דבר כזה!".
בהמשך דבריו תהה נתניהו: "אם אנחנו לא נותנים לפקידים להחליט על כישוריהם של ראשי מערכות הביטחון שלנו, מדוע חייבים להחריג את המינוי של נציב שירות המדינה, ולמסור אותו לידיהם?".
"יתר על כן", המשיך, "מדוע שהפקידים לא יקבעו מה הם הכישורים הדרושים לראש הממשלה, שהשפעתו גדולה הרבה יותר מזו של הרמטכ"ל, ראש המוסד, ראש השב"כ והנציב?".
"הפקידים יכולים למשל לקבוע שראש הממשלה חייב להיות עם ידע כלכלי, צבאי, מדיני וכו׳. אבל זה לא יעלה על הדעת שהם יקבעו זאת. הציבור קובע גם כאן. לכן אין שום סיבה עניינית להחריג את אופן מינויו של נציב שירות המדינה, ולהכפיפו לשלטון הפקידים".
מוקדם יותר שר הביטחון יואב גלנט הביע תמיכה בהצעת נתניהו: "תומך בהצעה באמצעות הוועדה כמקובל מאז ומעולם. מדובר בכלי מרכזי המאפשר לממשלה לממש את מדיניותה בהתאם לרצון הבוחר", כתב גלנט ברשת X.
דברי גלנט ספגו ביקורת מצד ראש האופוזיציה יאיר לפיד שהזהיר: "מי שמתמנה בימים אלה בהליך לא תקין ובניגוד להנחיות הייעוץ המשפטי לממשלה צריך לדעת שהוא לא יוכל להישאר בתפקידו אחרי הבחירות. אנחנו נבטל כל מינוי שנעשה שלא כדין".