בנימין נתניהו
בנימין נתניהוצילום: Yonatan Sindel/Flash90

ראש הממשלה בנימין נתניהו דן היום (חמישי), בישיבה שנערכה בהשתתפות שר הביטחון יואב גלנט וגורמים נוספים, באפשרות שבית הדין בהאג יטיל על השניים צו מעצר.

אחת האפשרויות שעלו הייתה הקמת ועדת חקירה בכדי למנוע את צווי המעצר. גורמים המעורים בפרטים ציינו כי נתניהו בוחן את האפשרות של הקמת ועדת חקירה ממשלתית.

גורמי מקצוע הסבירו כי הקמת ועדת חקירה ממלכתית תהיה עדיפה בעיני האג בהרבה מוועדת חקירה ממשלתית מאחר והיא פחות תלויה בממשלה.

בסביבת נתניהו ציינו לדוגמה את ועדת חקירה ממשלתית, בדומה לוועדת וינוגרד שבדקה את מלחמת לבנון השנייה או ועדת טירקל שבדקה את אירועי משט המרמרה, נתפסו כוועדות עצמאיות ובלתי-תלויות על אף שמונו על ידי הממשלה.

בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדיווח ואמרו כי "ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום ישיבה נוספת בהשתתפות הדרג המדיני הרלוונטי והייעוץ המשפטי לממשלה בנושא בית הדין הפלילי הבין-לאומי".

"בישיבה חזרה היועמ"שית על עמדתה לגבי הצורך בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לבחינת המצב ההומניטרי בעזה. אולם, גם לשיטת היועמ"שית עצמה - אין כל ודאות כי הקמת ועדה זו תוביל לביטול הבקשה להוצאת הצווים. לפיכך, בדיון נבחנו מספר דרכי-פעולה נוספות".

אבי מרציאנו, אביה של התצפיתנית נועה ז"ל, כתב בתגובה: "ראש הממשלה, את המחדל הגדול ביותר שהיה אי פעם במדינת ישראל, את ההפקרה והמוות של הבנות שלנו תחקור רק ועדת חקירה ממלכתית. לא נקבל, בשום אופן, בדיקות וחקירות בכאילו או מטעם. את הקול של נועה שלי ושל החברות שלה התצפיתניות השתיקו- את הקול שלנו אף אחד לא ישתיק לעולם".

איל אשל, אביה של התצפיתנית רוני ז"ל, כתב בתגובה: "לא יקום ולא יהיה! ‏למישהו זה נשמע הגיוני שהנחקר יהיה החוקר? ‏נתניהו, אני מבקש ממך. אל תגרור אותנו למגרש הפוליטי. אלחם בזה בכל כוחי. זו התחייבות".