הורים שכולים מפורום הגבורה לפני הפגישה עם ראש הממשלה
הורים שכולים מפורום הגבורה לפני הפגישה עם ראש הממשלהצילום: ערוץ 7

הורים שכולים מפורום הגבורה נפגשו היום (שלישי) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ברקע הדיווחים על התקדמות במגעים לעסקה לשחרור חטופים.

דני שטיינברג, אביו של מח"ט הנח"ל אלוף משנה יהונתן שטיינברג שנפל בקרב נגד מחבלי חמאס אמר לפני הפגישה: "באנו לחזק את ראש הממשלה להמשיך לעמוד מול כל הלחצים מבית ומחוץ".

"בפגישות הקודמות עמו, ראש הממשלה היה נחוש, העביר מסרים ברורים על עמידה בהבטחות למוטט את שלטון החמאס ולהשיב את כל החטופים. אנו באים לשמוע את מה באמת קורה. אני קורא לראש הממשלה לעמוד בהבטחות שנתן לנו".

איציק פיטוסי, שבנו ישי נהרג בקרבות על מוצב נחל עוז, אמר בכניסתו לפגישה עם רה"מ נתניהו כי "אנחנו באים לוודא שראש הממשלה עדיין איתן בדעתו לשמור על ביטחון מדינת ישראל. היום לפני 19 שנה גורשנו מביתנו בגוש קטיף ואנו רואים למה זה גרם. הלקח חייב להילמד, אסור להגיע לעסקה מופקרת".

יהושע שני לפני פגישתו עם ראש הממשלהערוץ 7

יהושע שני, אביו של אורי שנפל במוצב כיסופים אמר כי "הפגישה היא בשעה קריטית מאוד לעם ישראל. על הפרק מונחת עסקה שאנחנו חוששים מאוד שתפגע בביטחון ישראל. אני מציג לפניכם תמונה שצולמה בשנה בה נחתמה עסקת שליט, בתמונה הזו נראים ילדים בני 10, בניהם בני אורי ואיתן מור החטוף בעזה. אנחנו קוראים היום לראש הממשלה – לא לעסקת שליט שניה, לא לעסקת שתסיג אחורה את ביטחון ישראל. אנחנו נקרא לו להסתכל בעיניים של הילדים האלו בתמונה ושל כל ילדי ישראל, ולומר - אנחנו נעשה עסקה, אבל עסקה שלא תפגע בביטחון האומה".

איציק בונצל, אביו של עמית שנפל בקרב בעזה הוסיף: "הבוקר נוכחנו לדעת שאין למדינת ישראל רשימה של מי מהחטופים חיים ומי מתים. לא ייתכן להיכנס לדיון על עסקה שיש לה השלכות עתידיות לביטחון ישראל מבלי שנדע את כל הנתונים. אנחנו נבקש מראש הממשלה תשובות לשאלות אלו ונאמר לו – אנחנו לא עוד כוכב בדגל ארה"ב, אנחנו מדינה ריבונית, חזקה, ולכן אין מצב שישראל תיכנע והחמאס יחזור לשלוט בעזה".