
בבית העלמין היהודי בדניפרו שבאוקראינה נערכה השבוע הלווייתו של החייל היהודי, בן העיר, שמעון קוסטיאנטינוביץ'.
שמעון, בן יחיד, נשלח לחזית לפני יותר משנה. במשך הזמן הזה היה שותף לפעילויות של הקומנדו האוקראיני לבלימת המתקפה הרוסית.
הצבא האוקראיני מסרב לומר היכן שירת ומה עשה במסגרת תפקידיו ועדכן את מכריו כי תמונתו נאסרה בפרסום ואף נאסרו צילומים מהלווייתו המצומצמת שבה השתתפו חבריו ליחידה.
בקהילה היהודית בדנייפרו מכנים אותו בגאווה "עמנואל מורנו של יהודי אוקראינה" בשל האיסור לפרסם את תמונתם.
"הוא היה גיבור שלחם למען החופש באוקראינה", אמר הרב יעקב סיניאקוב, האחראי על הפעילות עם החיילים היהודים באוקראינה מטעם "פדרציית הקהילות היהודיות באוקראינה" (FJCU) ומסייע ללוחמים ממוצא יהודי בחזית - במורל, בציוד מערבי מתקדם ובאספקת חומרי דת.
חבריו ליחידה סיפרו בהלוויה לבני המשפחה כי במתקפה האחרונה שהיה שותף בה הצליח קוסטיאנטינוביץ' לחסל כמה חיילים רוסים ושכירי חרב מנפאל בטרם נהרג מפגיעה ישירה של רחפן רוסי.
ההערכה היא כי לפחות 100 חיילים יהודים נהרגו בשדה הקרב, בשורות הצבא האוקראיני. "לצד ההרוגים היהודים הלא מעטים יש חיילים נוספים שעדיין נעדרים וטרם הובאו לקבר ישראל. בבית הכנסת שלנו בדנייפרו, בראשות הרב שמואל קמינצקי, אנחנו לומדים ומתפללים לעילוי נשמתם - ובטוחים שהם זועקים למעלה עבור עם ישראל".