שלמה דגני ז"ל
שלמה דגני ז"לצילום: באדיבות המשפחה

שלמה דגני (59) מרמת השרון הוא הטייס שנהרג הבוקר בהתרסקות המטוס הקל באזור בנימינה.

דגני, נשוי ואב לשלושה ילדים, היה סגן אלוף במילואים, טייס מסוקים ומדריך טיסה בכיר בבית הספר לטיסה.

בני משפחתו של שלמה דגני מסרו: "בעל ואבא אהוב שיחסר לנו מאוד. ציניקן, אוהב אדמה ואנשים. עסק ונשם תעופה כל חייו מגיל 15. היה מדריך טיסה במילואים בחיל האוויר, טייס בעל ניסיון רב ומאוד מחושב וזהיר".

אחיו, ירון דגני, שהתגורר באל סלבדור, נהרג אף הוא בהתרסקות מטוס בשנת 2011. הוא גם נהרג בעת שהטיס מטוס קל. אדם נוסף, גבר כבן 50, נפצע באורח בינוני.

חובשי מד"א, בועז פוקס ואריאל באומהל, סיפרו: "הגענו למקום עם אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ, אופנועים ומסוק מד"א. מדובר במנחת בשטח סמוך לכביש 6. ראינו ליד המסלול את המטוס הקל כשאחד משני האנשים שהיו בו חילץ את עצמו ויצא, והשני היה לכוד במטוס. הענקנו לפצוע שהתהלך טיפול רפואי, הוא סבל מחבלה בראש ומיד העברנו אותו לצוות מסוק מד"א שנחת בסמוך ופינה אותו לבית החולים. יחד עם הפרמדיקים מצוות מסוק מד"א ביצענו בדיקות רפואיות וקבענו את מותו של האדם השני שהיה במטוס".

מדוברות כבאות והצלה לישראל נמסר "הצוותים ניגשו למטוס וזיהו פצוע אחד אשר נמצא מחוץ למטוס ואת הטייס בתוך המטוס. צוותי הכיבוי החלו בפעולות חילוץ על ידי כלים הידראוליים וניתוק מקורות אנרגיה", נמסר בהודעה. "לאחר עבודה ממושכת ומקצועית של צוותי הכיבוי, הטייס חולץ והעובר לאנשי הרפואה אשר נכחו במקום. חובשים ופרמדיקים של מד"א קבעו את מותו של הטייס והעניקו טיפול רפואי לגבר כבן 50 במצב בינוני, שמפונה במסוק של מד"א לבית החולים רמב"ם".