ירון רוזנטל
ירון רוזנטלצילום: ערוץ 7

ראש המועצה האזורית גוש עציון, ירון רוזנטל, מביע בשיחה עם ערוץ 7 דאגה רבה מהפיגוע הכפול בערב שבת.

"כבר לפני שבת הייתה לי הרגשה לא טובה, וחצי שעה לפני שבת נסעתי לכרמי צור כי פשוט הרגשתי שהתחממות הביטחונית תגיע גם אלינו. עשיתי סיבוב ביישוב ובשכונה החדשה שהקמנו וחזרתי הביתה. בשעה 23:45 קיבלתי הודעה מהמוקד הביטחוני שיש שני פיצוצים – אחד בצומת הגוש והשני בכרמי צור. הרגשתי שהזירה המרכזית בכרמי צור והאירוע בצומת הגוש הסתיים. הגעתי לכרמי צור ועדיין המכונית בערה".

רוזנטל הסביר כי מדובר בשתי מכוניות תופת שהגיעו מחברון והתפוצצו – האחת בתחנת דלק, ככל הנראה כתוצאה מתקלה טכנית, והשנייה בתוך היישוב בכרמי צור. "מדובר באירוע קשה," אמר רוזנטל, והוסיף, "אני לא זוכר מתי היו בגוש עציון מכוניות תופת".

בעקבות האירועים, קרא רוזנטל לצה"ל להגביר את ההגנה באזור, לחסום צירים אסטרטגיים, ולצאת למתקפה נגד הטרור. "אנחנו דורשים מהצבא עיבוי הגנה, אבטחה וחסימת צירים ויציאה להתקפה," ציין. לדבריו, "צריך לעבור בית בית ומעבדה אחרי מעבדה כמו שהיה בחומת מגן, כמו בחאן יונס וברפיח. זה מה שצריך לעשות כאן."

רוזנטל הדגיש את תפקודם האמיץ של תושבי גוש עציון באירוע: "היו לא מעט גיבורים בלילה הזה של שישי בערב, חלקם גם פצועים, ואנחנו מאחלים רפואה שלמה לכולם. אי אפשר אף פעם לסמוך על ניסים, פשוט צריך להכות באויב. כשעוקבים אחרי האויב הוא מתקשה להוציא לפועל פעולות טרור. השאיפה שלנו היא כל הזמן לרדוף ולחפש אחרי האויב וזה מה שאנחנו מצפים שיקרה."

בהתייחס לפתיחת שנת הלימודים, אמר רוזנטל כי "נתגבר מחר את הצירים. עוד הגנה ועוד אבטחה ועוד חסימת צירים ומקווה שצה"ל יצא להתקפה."